SERIJA A: Juventus odbranio plus šest u Napulju! (VIDEO)

 
  • 0

U prvom i derbi meču 27. kola Serije A aktuelni šampion i vodeći tim na tabeli poveo golom Kjelinija, ali je onda Inler izjednačio pri kraju prvog poluvremena (1:1). Napoli napadao, ali nije uspeo da smanji prednost "stare dame" na tabeli

Juventus je uspeo da izdrži nalete Napolitanaca na stadionu "Sveti Nikola" i sačuva velikih šest bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca na tabeli.

Prvi, a ujedno i derbi meč 27. kola italijanske Serije A, završen je bez pobednika, iako su gosti vodili još od 10. minuta, a domaći uporno napadali, ali nisu uspeli da u potpunosti preokrenu rezultat već su stigli samo do izjednačenja (1:1).

Juventus je poveo već u 10. minutu, kada je Kjelini iskusno iskoristio asistenciju Andree Pirla. Devet minuta posle prvog gola, Mirko Vučinić je imao sjajnu priliku da u potpunosti slomi domaće, ali je u situaciji "1 na 1" bukvalno pogodio De Santisa u rame i rezultat je ostao nepromenjen.

U 28. minutu viđen je vrlo nezgodan sudar Britosa i Inlera posle kojeg je Urugvajac ostao da leži na travi, a na kratko je ostao i bez svesti. Međutim sve je završeno dobro po obojicu i nastavili su igru, ali je Migel Anhel Britos napustio igru na poluvremenu.

U 43. minutu je već bio postavljen konačan rezultat, kada je Gokhan Inler opalio po lopti sa 20-ak metara i pogodio mrežu gostiju. Lopta je u letu pogodila Bonućija i malo prevarila Bufona, ali niko iz Napulja nije mario za to.

U drugom delu domaći su bili mnogo ofanzivniji i konkretniji, ali ipak nisu uspeli da se revanširaju "staroj dami" za poraz u prvom delu sezone.

I posle ovog kola Juventus ostaje prvi na tabeli sa šest bodova prednosti u odnosu upravo na Napolitance.

U sobotu se igra i drugi derbi, gde četvrtoplasirani Milan dočekuje Lacio, koji se nalazi jednu lestvicu ispred.

REZULTATI 27. kola:

petak:

Napoli - Juventus 1:1

(Inler 43 - Kjelini 10)

Subota:

Lacio - Milan 20.45h

Nedelja:

Torino - Palermo 12.30h

Bolonja - Kaljari 15.00h

Katanija - Inter

Fjorentina - Kjevo

Peskara - Udineze

Sampdorija - Parma

Sijena - Atalanta

Roma - Đenova 20.45h

TABELA: Juventus 59, Napoli 53, Lacio 47, Milan 45, Inter 44, Fjorentina 42, Katanija 42, Roma 40, Udineze 37...

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: U seriji smo teških utakmica, Železničar dobra i nadahnuta ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA