EP ATLETIKA: Španovićeva i Dudaš napadaju medalje

 
  • 0

Šampionat Evrope biće održan od 1. do 3. marta, a naši atletičari najavljuju uspešan nastup

Reprezentativci  Srbije u skoku udalj i višeboju Ivana Španović i Mihail Dudaš istakli su da su spremni za početak dvoranskog prvenstva Evrope u Geteborgu. Evropski šampionat u Geteborgu održaće se od 1. do 3. marta u hali "Skandinavijum", a Srbiju će, pored Španovićeve i Dudaša, predstavljati bacač kugle Asmir Kolašinac i "srednjeprugaš" Goran Nava.

- Planirala sam da odradim poslednji tehnički trening u hali gde će se održati takmičenje, ali nas je dočekala informacija da se staza sređuje. Odradila sam trening u pomoćnoj hali i vreme je da se odmorim pred sutrašnje takmičenje - rekla je Španovićeva.

Srpska atletičarka učestvovaće u petak  od 10 sati u kvalifikacijama.

Reprezentativac Srbije u višeboju Mihail Dudaš izjavio je danas da mu je cilj osvajanje medalje na dvoranskom prvenstvu u Geteborgu.

- Atmosfera u reprezentaciji je izuzetna, pripreme u Istanbulu posle Balkanijade prošle su super i, po mojoj slobodnoj proceni, svi smo spremni za takmičenje. Moje ambicije su napad na medalju - rekao je Dudaš.

On je dodao da će se voditi velika borba za odličja.

- Konkurencija je, kao i uvek, jaka i, sudeći po tome, mogu da kažem da će takmičenje biti veoma zanimljivo. Nije se lako baviti višebojem, ali to ima svoje prednosti. Takmičenja su dosta retka, pa zbog toga imaju dosta draži. Nema puno prilika da ti se isplati sav trud i rad tokom godina i treninga - rekao je Dudaš.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA