GRUBOR: Partizan dobija licencu UEFA, porez nije problem!

 
  • 0

Generalni sekretar šampiona Srbije objasnio da porez trenutno miruje, da ne ulazi u presek poslovanja i time ne ugrožava plasman u evropske kupove naredne sezone, te da će se pravovremenim uplatama do kraja godine klub iz Humske rešiti kamata

Dug poreznicima od 611 miliona dinara neće sprečiti Partizan da dobije licencu za učešće u evropskim kupovima naredne sezone, tvrdi Darko Grubor, generalni sekretar "crno-belih".

Prvi operativac kluba iz Humske potvrdio je da je 31. oktobra 2012. glavnica duga iznosila 456.064.419 dinara, a da se on, zahvaljujući kamatama od 146.152.728 dinara, popeo na 611.217.147, i podsetio da je na osnovu Zakona o otpisu i mirovanju dug trenutno zamrznut.

- Praktično, dug ne postoji, već miruje. Preciznije, nije reč o dospelim obavezama i samim tim ne može da ugrozi naš položaj prilikom dobijanja dozvole UEFA. Imajući u vidu da evropska kuća fudbala 31. marta odlučuje da li klubovi koji su podneli zahtev ispunjavaju uslove za licenciranje, a da dug ne ulazi u presek našeg poslovanja, ne postoji šansa da zbog toga ostanemo bez dokumenta. Sve ostale obaveze smo izmirili, što znači da ćemo se naći u kvalifikacijama za međunarodna takmičenja - izjavio je Grubor za "Sportski žurnal".

Po tvrdnjama genseka Partizana, ukoliko se klub bude pridržavao redovnog plaćanja obaveza, kamata će biti otpisana.

- Zakon o otpisu i mirovanju predviđa da u dve podjednake rate, 30. juna i 31. decembra, vratimo kamatu. Nema sumnje da će tako i biti, jer je pre tri dana na Skupštini naglašeno da ćemo servisiranjem tog duga smanjiti troškove  za oko milion i po evra - optimista je Grubor.

Rukovodstvu Partizana smeta što su ovi podaci dospeli u javnost.

- Priča oko poreskog duga stara je nekoliko meseci i nisu Crvena zvezda i Partizan jedini koji nisu regulisali obaveze, to se odnosi na sva ostala pravna i fizička lica. Ovako, čelnici UEFA mogu da steknu pogrešnu sliku kako ne želimo da vraćamo dug, a on je zapravo u mirovanju. Stvara se utisak da nešto krijemo i da smo uz večitog rivala privilegovani u ovom slučaju, a ništa od toga nije tačno - zaljučio je generalni sekretar "crno-belih".

(Telegraf.rs / Izvor: Sportski žurnal)

Video: Rakić pravio polugu jednoj od najvećih MMA legendi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA