KARADŽIĆ: Država štiti huligane!

 
  • 5

Predsednik FSS tvrdi da čelnici srpskog fudbala već dve godine preklinju državne organe da se spreči nasilje na stadionima, ali da se malo šta čini u vezi sa tim

Prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić tvrdi da nije iznenađen pismom predsednika UEFA Mišela Platinija srpskom premijeru Ivici Dačiću u kome traži da se prekine sa nasiljem i neredima koji se događaju u mečevima na kojima nastupaju ekipe iz Srbije.

- Znamo za ovo pismo već dva dana. Pričamo o tome i upozoravamo već dve godine, ali rezultati su veoma slabi. To je tema na svakoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Molimo, preklinjemo sve državne organe, vladu, policiju, tužilaštvo, sudstvo da se nasilje spreči, ali ništa se ne radi u vezi sa tim. Ako ovako nastavimo, nećemo daleko dogurati, a 95 odsto rešenja je u rukama države. Dokle da se pravimo slepi i gluvi - rekao je Karadžić za "Informer".

Predsednik FSS smatra da postoje realni razlozi za bojazan od novih incidenata, poput onih viđenih u Đenovi i Kruševcu.

- Ovo je samo jedna u nizu opomena posle Đenove i Kruševca. Ono što se dešavalo prethodnih meseci u halama preneće se i na stadione. Reč je o instrumentalizovanim grupama ljudi koje godinama šire nasilje po sportskim priredbama. Nadležni organi moraju da ispitaju zašto se i sa kojim ciljem to radi - smatra Karadžić, koji pismo predsednika UEFA ne smatra opomenom specifično zbog predstojećeg meča sa Hrvatskom u kvalifikacijama za SP, iako je i hrvatski premijer dobio slično pismo kao i Ivica Dačić.

- Reč je o intervenciji u kontinuitetu.Platini je bio i kod prethodnog predsednika države, ali sve što smo dobili od toga su zastajkivanje i neangažovanost. Nasilju moramo da stanemo na put, hteli - ne hteli. Ovo je poslednja opomena, izbaciće nas iz takmičenja na duži period - zaključio je Karadžić.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Video: Pogledajte kako je Mekintajer promašio trojku za pobedu Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA