ATLETIKA: Rekord Ivane Španović, odlični Dudaš i Kolašinac

 
  • 0

Naši najbolji atletičari zabeležili su odlične rezultate na dvoranskom šampionatu Srbije u Novom Sadu, i to je veliko ohrabrenje pred predstojeća prvenstva Balkana i Evrope

Srpski atletičari ostvarili su odlične rezultate na dvoranskom šampionatu Srbije u Novom Sadu, i tako pokazali da u odličnoj formi očekuju balkanski i evropski šampionat, koji će se održati tokom naredna dva vikenda u Istanbulu, odnosno Geteborgu.

Ivana Španović je u skoku udalj postavila novi rekord Srbije u dvorani sa preskočenih 6,65 metara.

Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš ostvario je odlične rezultate u tri discipline u kojima se takmičio. On je pobedio na 60 metara sa preponama u vremenu 8,19 sekundi, skoku udalj sa 7,31 metara, dok je u bacanju kugle bio peti sa hicem od 14,22 metara, što mu je najbolji rezultat ove sezone.

U bacanju kugle trijumfovao je Asmir Kolašinac sa izvanrednih 20,45 metara.

Mihail Dudaš posle takmičenja nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. On će u Istanbulu učestvovati u skoku motkom i trci na 60 metara sa preponama, dok će u Geteborgu biti u konkurenciji sedmobojaca.

- Opravdao sam očekivanja i prezadovoljan sam postignutim rezultatima. Ovo je bila sjajna uvertira za ono što me čeka na balkanskom i evropskom prvenstvu - ocenio je Dudaš.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA