UEFA: Ibrahimoviću više od jednog meča suspenzije (VIDEO)

 
  • 0

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmatra da suspenduje Zlatana ibrahimovića na više od jedne utakmice zbog crvenog kartona koji je zaradio protiv Valensije

Pari sen Žermen je na gostovanju u Valensiji odradio dobar posao u prvom meču osmine finala Lige šampiona (2:1), ali je crveni karton koji je dobio Zlatan Ibrahimović u finišu utakmice pokvario uspeh.

Reprezentativac Švedske je zbog grubog faula poslat u svlačionicu neposredno pre nego što je sudija odsvirao kraj na "Mestalji".

Trener Parižana Karlo Anćeloti smatra da je sudija njegov start pregrubo ocenio i sankcionisao.

- Ibrahimović nije zaslužio crveni karton. Ne razumem odluku sudije, mislim da to nije bilo pošteno. Mi smo bili usreređeni na gol, kada je Ibrahimović dobio crveni karton i mislim da ga nije zaslužio jer je to bio jedan uobičajeni start. Iskreno bio sam iznenađen kada mu je sudija pokazao da treba da napusti teren - izjavio je Anćeloti za francuski "Kanal +".

UEFA može da doda još jedan meč suspenzije igraču ako Disciplinska komisija odluči da je on "napao drugog fudbalera". Disciplinska komisija UEFA će o tome odlučivati na sastanku 27. februara.

Anćeloti je istakao da je isključenje Ibrahimovića mnogo uticalo na ceo tim.

- Zbog svega toga smo veoma razočarani, jer on igra odlično, mi kao tim igramo veoma dobro, koncentrisani smo na igru i zbog toga treba da budemo zadovoljni. Ipak, crveni karton je uticao da ipak budemo utučeni posle meča. On je veoma važan igrač naše ekipe i sigurno da će nam biti mnogo teže u revanšu - dodao je Anćeloti, istakavši da PSŽ i na drugom duelu, 6. marta, pred svojim navijačima mora da odigra maksimalno koncentrisano uprkos prednosti.

Francuski mediji zamerili su Ibrahimoviću da je teren napustio bez emocija, kao da mu ništa nije značilo to što je uvalio tim u neprilike dobijanjem crvenog kartona.

- Kako mislite da mi je svejedno? Naravno da sam nezadovoljan što sam isključen, verujte mi da bi me mnogo manje bolelo da sam meč završio bez crvenog kartona - rekao je za "L'Ekip" Šveđanin.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA