ZEČEVIĆ: Nikako da prevaziđemo 113 miliona dinara blokade

 
  • 1

- Sve je palo u vodu kad nam je jedna firma, u proteklom periodu zadužena za obezbeđenje, pustila menicu. Banke kažu da će povući kad svi isto urade, međutim, sa vlasnikom te firme nikako da se dogovorimo - rekao je gensek Crvene zvezde

Generalni sekretar Crvene zvezde Miodrag Zečević predočio je osnovne probleme u daljem radu na deblokadi računa i istakao da klub trenutno stanje od 113 miliona dinara ne može da prevaziđe.

- Imali smo načelan dogovor sa "Marfin" i "EFG" bankom, koje potražuju oko 50 miliona dinara, da povuku blokade, međutim, sve je palo u vodu kad nam je jedna firma, u proteklom periodu zadužena za obezbeđenje, pustila menicu. Banke kažu da će povući kad svi isto urade, međutim, sa vlasnikom te firme nikako da se dogovorimo – predočio je juče Zečević.

Imajući u vidu i potez čačanskog Borca, Zvezda je sad u većoj blokadi nego što je bila pre desetak dana.

- Blokada je na 113 miliona dinara. Dakle, nešto više od milion evra. Načinjen je ogroman pomak, sa gotovo 13 miliona evra stigli smo do trenutnog stanja, koje danima nikako da prevaziđemo. Postoji deo koji moramo da platimo, ali je naša želja da smanjimo blokadu što više kako bismo u narednih šest-sedam meseci svima ravnomerno vraćali dugove, takođe, i počeli da isplaćujemo plate zaposlenima, prinadležnosti igračima. Nadam se da ćemo naići na razumevanje, jer ako neki od poverilaca ostanu pri svom stavu, klub nikad neće profunkcionisati. A taksimetar radi, stižu nove obaveze za struju, vodu, plate…

Na odloženoj sednici Upravnog odbora u ponedeljak trebalo je da se nađe i predlog nove sistematizacije poslova.

- Ne treba oko toga dizati veliku prašinu, to je najnormalniji proces o kojem će deo članova uprave, koji naginje ka organizaciji, dati ključan stav. Zvezda, međutim, neće rešiti svoje probleme isplatama minimalaca i smanjenjem broja zaposlenih. Čak i ako bi se radilo o njih 100! To, uostalom, svako može da uradi. Problem kluba je kako da zavrti finansijski točak – istakao je Miodrag Zečević.

(Telegraf.rs / Sportski žurnal)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrija

    12. februar 2013 | 20:16

    I sta ce ti majke ti zadnja konstatacija....TO SVAKO MOZE DA URADI...opet prebacujes Covicu...a kad bi se on pitao izasli bi iz govana za godinu dana...a i uostalom KO SI TI COVECE..ODAKLE TI U ZVEZDI ZAVRSI????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA