FED KUP: Gotovo! Srbija bez polufinala

 
  • 0

Danijela Hantuhova donela je Slovačkoj treći poen savladavši 2:0 Vesnu Dolonc. U prvom singlu Jovanovski je poražena od Jane Čepelove posle velike borbe i skoro tri i po sata igre - 7:5, 5:7, 9:11

Fed kup reprezentacija Srbije, posle finala koje je igrala pre dva i kusur meseca, od nedelje 10. februara mora da se bori za opstanak u najjačoj grupi. Istina, bez Ane Ivanović i Jelene Janković, izabranice Dejana Vraneša nisu uspele da pariraju iskusnijim i pre svega zdravijim Slovakinjama. Posle četiri singla, u elitnom razredu ostaju gošće, koje su u Nišu obezbedile pobedonosni bod. Tačnije, Danijela Hantuhova je sa maksimalnih 2:0 (6:3, 6:2) pobedila Vesnu Dolonc.

Posle prvog dana takmičenja u Fed kupu, rezultat je bio 1:1, a u prvom meču drugog, posle tri sata i 18 minuta, Bojana Jovanovski je izgubila od Jane Čepelove 1:2 (7:5, 5:7, 9:11). Čak dva sata manje trajao je meč Doloncove i Hantuhove, čime je Slovačka posle 11 godina obezbedila plasman u polufinale. Meč dublova u susretu prvog kola Svetske grupe Fed kupa između reprezentacija Srbije i Slovačke u Nišu neće biti odigran, odlučili su selektori dva nacionalna tima.

U aprilu će Srbija igrati za opstanak u prvoj kvalitetnoj grupi Fed kupa, a trenutno su poznata tri od četiri moguća rivala. To su Švajcarska, Španija i Nemačka.

DOLONC - HANTUHOVA

Posle četiri neiznuđene greške, Vesna Dolonc Hantuhovoj "daje" prvi gem. Iskusna Slovakinja je, pak, u drugom gemu, na svoj servis, spasila brejk-loptu i došla do 2:0. Nekada 5. igračica sveta, sada 53. na WTA listi, izgubila je Vesnin servis, ali je lako dobila svoj za 3:1. Slovakinja je bila na pragu drugog brejka, ali je naturalizovana Srpkinja spasila dve brejk-lopte. Međutim, nije uspela da ga i osvoji - 1:4.

Hantuhova je brzo stigla do 5:1, a onda je Vesna uspela da dobije dva servisa zaredom i "ostane" u setu (3:5). Serija je grubo prekinuta Vesninom greškom.  Hantuhova vodi 1:0.

U prva četiri gema drugog seta nijedna teniserka nije izgubila svoj servis. Međutim, valja istaći to da je Danijela i dalje mnogo preciznija. Skoro nepogrešiva. Vesnu je krenuo i servis, pa je oba gema lako dobila (2:2). Bez šansi za brejkom, Hantuhova je dobila peti gem, a zatim je iz "prve" oduzela Vesnin za 4:2.

JOVANOVSKI - ČEPELOVA

U prva tri gema teniserke su čuvale svoj servis, a onda je Bojana napravila brejk za 3:1. Čepelova je, međutim, odmah uzvratila kontrabrejkom u najdužem gemu do tog trenutka.

Priliku da na svoj servis stigne do izjednačenja Slovakinja je iskoristila iako je Bojana imala šansu, kada je posle 40:15 došla do 40:40.

Loš niz Jovanovske nastavio se i u sledećem gemu, kada Čepelova stiže do drugog uzastopnog brejka i u veoma bitnom momentu prelazi u vođstvo 4:3.

Kada je meč počeo već da liči na njen jučerašnji poraz od Hantuhove, Jovanovska srećno pravi drugi brejk u meču i stiže do 4:4. Slovakinja je dve presudne lopte poslala u aut.

Agresivnom igrom u narednom gemu Bojana koristi svoj servis i ponovo prelazi u vođstvo 5:4. Čepelova je poravnala na 5:5, ali kada je sledeći put servirala, to je bilo za ostanak u setu, što je možda malo poremetilo. Kako god, Bojana Jovanovski trećim brejkom okončava set 7:5.

Početak drugog seta pripao je Slovakinji, koja ga je otvorila brejkom, a zatim efektnim smečom povela 2:0. Bojana je međutim brzo uzvratila, došla do 2:2, a zatim, na svoj servis, i do vođstva.

Tu nije bio kraj obrtima, Čepelova ne samo da je izjednačila, već je novim brejkom povela 4:3 iako je Jovanovski spasila tri brejk-lopte kod 0:40, a stizala je i do prednosti. Ono što je propustila tada, Bojana je nadoknadila u narednom gemu, kada brejkom stiže do novog izjednačenja.

Posle vođstva srpske teniserke ponadali smo se pobedi, ali Čepelova dobija tri gema zaredom i stiže do 1:1 u setovima.

Set odluke Srpkinja odlično počinje, stiže do 2:0, ali Slovakinja uzvraća i stiže do izjednačenja, da bi Jovanovski opet dobila dva gema uzastopno za 4:2.

Čepelova, međutim, tada osvaja tri gema zaredom i dolazi u priliku da servira za meč. Kada se činilo da je izgubljena, Bojana, kojoj su se videle suze u očima pred početak desetog gema, pravi novi brejk i ostaje u meču, a potom bez izgubljenog poena prelazi u vođstvo 6:5. Slovakinja je izjednačila, a potom i preotela servis srpskoj teniserki i po drugi put došla u priliku da servis gemom okonča duel.

Bojana nije izgubila prisebnost i sa samo jednim izgubljenim poenom vratila se u igru.

Pošto nema taj-breka, usledila je velika borba. Čepelova je 17. brejkom u meču povela 9:8 i ponovo servirala za meč. Jovanovski je uzvratila, da bi zatim rivalki ponovo prepustila servis. Slovakinja dolazi do dve meč-lopte, Bojana spasava, ali treća je bila sreća za Čepelovu, koja Bojaninom greškom (pogodak u mrežu) stiže do pobede.

(Telegraf.rs)

Video: Mercedes divlja na putu neposredno pre tragedije kod Bačkog Petrovca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA