"DIVAN DAN ČAROBNJAKA": Nejmar i Krstijano Ronaldo

 
  • 0

Dvojica talentovanih igrača istog dana duvaju svećice, s tim što as Real Madrida duva 28 komada, dok mlada brazilska glava tek stiže do brojke 21. Zašto su posebni?

Većina ljudi je najsrećnija na svoj rođendan, a današnji dan će sa osmehom na licu provesti dva velika fudbalera. Jedan koji je već izrastao u veliku zvezdu i legendu - Kristijano Ronaldo i jedan koji to polako ali sigurno postaje - Nejmar.

Ronaldo je više puta pokazao da je dobar čovek, a ima i nekoliko velikih vrlina kojima zaslužuje poštovanje svih:

- ne pije alkohol jer ga podseća na smrt njegovog oca (preminuo u septembru 2005. godine zbog problema sa jetrom usled alkoholizma)

- nema tetovaže na svom telu kako bi mogao dva puta godišnje da donira krv

- dolazi iz siromašne porodice i ostao je bez oca kad mu je bilo samo 20 godina, a danas je jedan od najplaćenijih igrača sveta. Igra za, po mnogima, najveći klub na svetu, devetostrukog osvajača Lige šampiona - Real Madrid

- igrao je finale Evropskog prvenstva sa svojih 19, i finale Svetskog prvenstva kada je imao tek 21 godinu

- daje velike donacije za palestinske škole i dao je 3 miliona evra za države Afrike koje se bore sa glađu, a i pored toga često je prozivan da je sebičan i arogantan

- i pored svega toga, često je kritikovan i verovatno najomraženiji fudbaler na planeti

- jednostavno nikad nije odustao dok nije ispunio san svog oca i postao najbolji fudbaler sveta - 2008. godine

- i pored svega ovoga, izlišno je pričati o njegovim trofejima, nagradama, golovima jer toga ima na pretek. U svakom slučaju... RESPEKT i srećan rođendan!

S druge strane, Nejmara odlikuju mali nestašluci, česte "ludačke" promene frizura, "bepotrebno" trošenje novca, ali to je ionako sve ono što odlikuje mladu fudbalsku zvezdu. I naravno, neverovatne igrarije i fudbalske sposobnosti koje prikazuje na terenu.

Pred njim je dugačak i za sada, naizgled, prelep put. Kada dostigne status koji danas uživaju Ronaldo, Mesi, Inijesta, Ćavi, biće i o njemu sigurno mnogo lepih i podataka za poštovanje.

Do tada, i tebi, Nejmare, srećan rođendan!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA