DEJVIS KUP: Srbija u četvrtfinalu!

 
  • 0

Srpski dubl Troicki/Zimonjić pobedio belgijski par sa 3:1 (4:6, 4:6, 7:5, 4:6) i obezbedio našoj selekciji prolaz u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa

Srbija je u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis Kupa! Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Viktor Troicki  pobedili su belgijski dubl Rubel Bemelmans/Stiv Darsis sa 3:1 (6:4,6:4,5:7,6:4) i obezbedili trijumf u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa i plasman u narednu rundu.

Srbija je posle prvog dana takmičenja imala prednost od 2:0 posle pobeda Novaka Đokovića i Viktora Troickog u singlu i potreban je bio još samo bod za pobedu, koju je dubl ostvario.

Protivnik Srbije u četvrtfinalu Dejvis Kupa biće selekcija SAD a taj meč će biti odigran u aprilu u Americi.

- Odigrali smo jako dobro ceo meč, nismo imali krizu u trećem setu koji je protivnik dobio, već su Belgijanci igrali mnogo bolje, pogađali sve i imali sreće. Dobro se slažemo Ziki i ja, tako da smo odigrali vrlo sigurno ceo meč - rekao je posle meča Viktor Troicki i dodao:

- Ne plašimo se Amerikanaca idemo na pobedu, gde god da se igra - poručio je Troicki koji je posle ovog duela otišao u bolnicu na pregled jer ima povredu zadnje lože butnog mišića.

NIJE BILO LAKO

Oba tandema bili su prilično sigurna na svoj servis, Zimonjić i Troicki imali su prvu priliku za brejk u četvrtom gemu, ali Belgijanci su se izvukli. međutim, ono što je propustio tada srpski dubl nadoknadio je u najboljem mogućem trenutku  u desetom gemu i poveo 1:0 u setovima.

Na servis Belgijanaca Zimonjić i Troicki došli su do 0:40 i tri brejk lopte, međutim Belgijanci za koje je tada servirao Bemelman stižu d0 40:40. Srpski tandem ponovo stiče prednost i ovog puta je koristi uz pomoć Belgijanaca, Bemelman je napravio duplu servis grešku za 6:4 i 1:0 u setovima za Srbiju.

Ohrabreni vođstvom srpski teniseri bolje su počeli drugi set, videlo se samopoudanje koje je u četvrtom gemu rezultiralo novim brejkom, ponovo na servis Bemelmana, kada je Belgijancima prepušten samo jedan poen. Usledio je servis gem Troickog i vrlo brzo na semaforu pisalo je 4:1.

Belgijanci se nisu predali, smanjili su na 4:2 a onda na servis Zimonjića stigli do tri brejk lopte, iskoristili su poslednju i to je bilo 4:3, a potom i 4:4 pošto su Bemelman i Darsis iskoristili servis gem ovog prvog.

Kada su Belgijanci verovatno zakjlučili da su u naletu, Troicki i Zimonjić žestoko su uzvratili, prvo na servis Troickog ponovo dolaze u vođstvo, a potom prave novi brejk, ovog puta na servis Darsisa, uz efektan završni poen Zimonjića za novih 6:4 i 2:0 u setovima.

Treći set doneo je izjednačenu igru, a u sedmom gemu zablistao je Viktor Troicki kada je servirao tri asa a Srbija je povela 4:3. Srpski dubl poveo je i 5:4, a onda je Bemelman servirao za ostanak u Dejvis kupu. Kod 30:30 smečom Troickog Srbija dolazi do prve meč lopte, ali Zimonjić je pogodio mrežu, a u nastavku Belgijanci stižu do 5:5.

Potom je Troicki prvi put izgubio servis u meču što je rivalima donelo priliku da smanje na 2:1 u setovima na servis Darsisa, što su i iskoristili.

Malo je falilo da četvrti set počne novim brejkom Belgijanca, ali srpski tandem izvukao se posle 0:30. U četvrtom gemu Zimonjić i Troicki stižu do dve brejk lopte, potom prave nekoliko grešaka i propuštaju šansu.

Ipak, iako je delovalo da će biti lako nije bilo, a uporni Belgijanci se nisu predavali u četvrtom setu. Igralo se poen za poen, a naš dubl nije uspevao da napravi brejk tako da je rezultat bio izjednačen 4:4.

U devetom gemu posle velike borbe naš tim je uspeo da osvoji gem na svoj servis i povede sa 5:4 a zatim su čekali priliku da naprave prvi brejk jer su na servis rivala imali tri meč lopte.

Prvu nisu iskoristili, nisu ni drugu jer su Belgijanci jako dobro odservirali, ali su treću iskoristili jer je protivnik pogodio mrežu za 6:4 u četvrtom setu i konačan trijumf.

(Telegraf.rs/Foto: AP)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA