Dejvis kup i Fed kup: Boba predsednik TSS

 
  • 0

Vuk Jeremić se ne vodi kao glava srpskog tenisa na sajtovima Dejvis kupa i Fed kupa

Zvanični sajtovi Dejvis kupa za tenisere (daviscup.com) i Kupa federacije za teniserke (fedcup.com) i dalje drže da je Slobodan Boba Živojinović predsednik Teniskog saveza Srbije, a ne Vuk Jeremić, srpski ministar inostranih dela, koji je umesto njega izabran za glavnog čoveka našeg tenisa na Skupštini krajem novembra.

Opet, Međunarodna teniska federacija (ITF), pod čijim su krovom i jedno i drugo takmičenje kao nezvanična ekipna svetska prvenstva, pravoremeno je izvršila izmenu na svom zvaničnom sajtu (itftennis.com).

U prvom kolu Svetske grupe srpske teniserke igraju za vikend u Belgiji, a srpski teniseri dočekuju Švedsku u Nišu (10-12. februar). U ličnoj karti i ženske i muške reprezentacije Srbije na sajtovima stoji da je predsednik Živojinović, koji je na istoj Skupštini na Jeremićev predlog izabran za počasnog predsednika, što je protokolarno zvanje.

Boba je jesenas dobio međunarodnu funkciju pošto je izabran u komitet Dejvis kupa u kojem četiri od šest mesta imaju zemlje u kojima se igraju turniri za Gren slem (SAD, Australija, Francuska, Velika Britanija). Nešto kao stalni članovi Saveta bezbednosti UN...

(Telegraf.rs/G.A.)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA