NBA: Lejkersi bolji od Oklahome, Boston srušio šampiona (VIDEO)

 
  • 0

Tim iz LA-a pobedio Tander sa 105:96, uz čak 14 asistencija Kobi Brajanta, dok su Seltiksi posle dva produžetka srušili Hit sa 100:98

Derbi istočne konferencije NBA lige između Bostona i Majamija rešen je tek posle dva produžetka. Seltiksi su u svom TD Gardenu bili bolji od Hita sa rezultatom 100:98!

Ekipa Doka Riversa saznala je neposredno pre početka susreta sa favorizovanim šampionima s Floride da će do kraja sezone igrati bez "Ol-star" plejmejkera Režona Ronda koji je protiv Atlante doživeo tešku povredu prednjeg ukrštenog ligamenta i za njega je sezona završena...

Međutim, odlični krilni igrač Bostona Pol Pirs preuzeo je odgovornost na svoja leđa onda kada je bilo najpotrebnije, upisao je sedmi tripl-dabl u karijeri - 17 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

Razigrani domaćini u trećoj deonici stigli su do potpunog preokreta, uspeli su da dođu do nekoliko poena viška. Iskusni Kevin Garnet istakao se sa dabl-dablom od 24 poena i 11 skokova i činilo se da će Boston uspeti da rutinski privede meč kraju. Međutim, u poslednjem napadu na isteku regularnih 48 minuta, loptu u svoje ruke je uzeo "Kralj" Džejms i pogodio "klač" trojku i tako doneo produžetke svom timu.

Sjajni Lebron je postigao ukupno 34 poena, uhvatio je čak 16 skokova i podelio sedam pasova, ali to nije bilo dovoljno da Majami reši meč u prvom produžetku, pa se moralo u novih pet minuta. "Vrelina" je mogla da računa i na 21 poen Rej Alena sa klupe, koji je naravno propisno izviždan na svom bivšem parketu, ali je i to bilo malo da se sruši neustrašivi Boston.

Na kraju, Pol Pirs je najpre pogotkom iz igre, a potom i penalom stavio tačku na sjajan meč. Popularna "Istina" izbrojao je 17 poena, uhvatio je 13 skokova i podelio 10 pasova. Sa klupe je solidan bio i Džejson Teri koji se zaustavio na koti od 13 koševa.

U drugom derbiju večeri, ali ovoga puta na zapadnoj obali, Lejkersi su kao domaćini u Stejpls Centru pobedili lidera NBA lige Oklahomu sa 105:96.

Domaći tim je imao čak šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, ali je prednjačio Kobi Brajant sa svojom verovatno najboljom igrom ove sezone. Brajant nije samo forsirao poena  i nije bio sebičan kao ranije već je od elitnog strelca postao odličan asistent. Ubacio je 21 poen ali je imao i rekordnih 14 asistencija i čak 9 skokova!! Stiv Neš je ubacio 17 poena a Pau Gasol 16, dok je Meta Vrld Pis imao 15 poena i 11 skokova.

U ekipi Oklahome Kevin Durent je ubacio 35 poena a rasel Vestbruk 17 koševa.

Prethodno veče u NBA je bilo veče rekorda i jubileja. Dalas je na svom terenu pobedio Finiks 110:95, a ovaj meč obeležilo je nekoliko simboličnih rekorda. Zvezda Meveriksa Dirk Novicki je ubacio 18 poena čime je prestigao Alana Ajversona na 18. mestu liste najboljih strelaca svih vremena u NBA.

Krilo Dalasa Šon Merion je odigrao 1000. utakmicu u najjačoj ligi sveta, a zanimljivo je da je 660 mečeva odigrao baš u dresu Finiksa. Takođe, osim njih dvojice Elton Brend je odigrao svoj 900. meč, a O' Džej Mejo je napravio 1000. asistenciju.

NBA rezultati:

LA Lejkers - Oklahoma 105:96

Boston - Majami 100:98

Detroit - Orlando 104:102

Nju Orleans - Memfis 91:83

Atlanta - Njujork 104:106

Finiks - Dalas 95:110

Portland - LA Klipers 83:96

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: Spremali smo se za ovu utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA