KUP AFRIKE: Istorijski dan za Zelenortska Ostrva! Domaćin jedva prošao dalje! (VIDEO)

 
  • 0

Golmani Angole i Maroka, Lama i Lemaghri, svojim greškama doneli Zelenortskim Ostrvima istorijski prolaz u četvrtfinale, kao i domaćinu Južnoj Africi

Neverovatan dan na Afričkom kupu nacija!

Zelenortska Ostrva su danas ispisala nove stranice istorije! Najmanja država Afrike koja se ikada plasirala na Afrički kup nacija plasirala se u četvrtfinale! Zelenortska Ostrva su protiv Angole preokrenula rezultat u poslednjih 10 minuta utakmice (2:1) i obezbedila sebi plasman u osam najboljih ekipa na Crnom kontinentu.

Angola je povela u 33. minutu autogolom nesrećnog Nanda, ali onda je uz mnogo sreće i velike greške golmana Angole Lame, u 81. minutu prvo doneo izjednačenje svojoj, a zatim je u poslednjem minutu regularnog dela usledila brza kontra ZO koja se na kraju, posle još jedne greške Lame, završila golom, a tada je loptu u mrežu "zakucao" Heldon!

Za reprezentaciju Maroka se može slobodno reći da su gubitnici dana! Opet nisu uspeli da pobede Južnu Afriku, ali sada nisu uspeli ni da prođu ćetvrtfinale Afričkog kupa nacija.

Vodili su dva puta, u tri navrata pri tri različita rezultata imali su zagarantovan prolaz dalje, ali su ih na kraju pokopali fudbaleri domaćina Južne Afrike golom u 85. minutu i Zelenortska Ostrva golom u 90. minutu i to je bio jedini rezultat pri kom oni nisu odlazili dalje. I, tako je i bilo...

Poveli su golom Adua, posle greške golmana i uz dosta sreće, i tada su imali rezultat za prolaz dalje. Onda je Južna Afrika izjednačila u 71. minutu, ali su i Zelenortska Ostrva izjednačila u 81. minutu, pa su Marokanci i tad imali rezultat koji im garantuje vizu među najboljih osam. Uz to su i poveli posle samo minut i bili bukvalno na pragu prolaska, ali onda... Hladan tuš!

Prvo je Sangveni izjednačio posle polukontre Južne Afrike, ali su i tad Marokanci išli dalje, ali onda je i Heldon postigao gol za Zelenortska Ostrva i Marokanci mogu da počnu da pakuju kofere...

REZULTATI 2. kola grupe A:

Zelenortska Ostrva – Angola 2:1 (0:1)

(Varela 81, Heldon 90 - Nando 33(ag))

Maroko – Južna Afrika 2:2 (1:0)

(Adua 10, Namli 82 - Mahlangu 71, Sangveni 86)

TABELA: Južna Afrika 5, Zelenortska Ostrva 5, Maroko 3, , Angola 1.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA