Novak: Ovo je sezona trofeja, jurim Rolan Garos i zlato na OI

 
  • 1

"Sa Rafom sam igrao 30 puta i naše rivalstvo je u svakom novom meču sve veće i veće"

Da Novaka Đokovića istorijski uspeh prati na svakom koraku, pokazuje i lep gest posade aeroprevoznika Emirati erlajns. Posada aviona kojim se Nole odvezao iz Australije dočekala je šampiona transparentima "volimo te" i "čestitamo". Priliku za ekskluzivan intervju sa najboljem svetskim teniserom nije propustio da napravi i proizvođač reketa HEAD, koji je objavljen tri dana posle istorijskog finala Australijan opena.

- Umoran sam, ispunjen radošću i pozitvnim osećanjima, a još je rano da obojica shvatimo kakav je to meč bio. Dali smo 100% energije, ali jedan od nas je morao da pobedi, drugi da izgubi. Drago mi je da sam pobedio u jednom takvom istoprijskom meču, koji je trajao do pola dva ujutru, pred 15.000 ljudi na stadionu, uz podršku mojih najbližih.... Bolji početak godine nisam mogao da poželim - rekao je Novak.

Đoković je, kako kaže, shvatio da učestvuje u istoriji na kraju četvrtog seta.

- Kad god bih bacio pogled i video da igramo skoro pet sati... Uložili smo neverovatan trud, dali smo poslednju kap da bi se sve svelo na to ko je više želeo, sreću, koncentraciju i metalnu snagu.

Najbolji igrač sveta potvrdio je da mu je Rafael Nadal najveći protivnik.

- Igrali smo 30 puta na različitim podlogama, rivalstvo je svaki sledeći put sve veće, a ovo nam je bio najbolji meč. Zato mi je ovo najveći uspeh pored Vimldonskog finala.

Na pitanje šta mu je prolazilo kroz glavu u odlučujućim momentima, majstor je odgovorio:

- Verujte da u tim trenucima nema razmišljanja. Igrate na osnovu instikta, osećaja, iskustva koje ste stekli na putu do teniskog vrha. Fokusirate svu energiju i misli samo na sledeći poen. Imao sam fizičkih problema u petom setu, kada sam jedva stajao na nogama, ali mi je dodatnu snagu dala podrška iz moje lože gde su mi bii najbliži i prijatelji. Naravno, i podrška publike. To je meč za kakav se živi i koji ćete pamtiti.

Ako je neko mislio da mu je odbrana titule bio dodatni pritisak, prevario se. Novak kaže da o poenima nije razmišljao i da se osećao kao i svi drugi igrači. Imao je želju da osvoji trofej i takvo mišljenje se isplatilo.

- Sezonu ispred sebe vidim ovako kako je počela - sa trofejima sa velikih događaja. Prioriteti su mi Rolan Garos i Olimpijske igre. Naravno, trudiću se da osvajam i druge turnire, ali su mi Gren-slemovi na vrhu liste.

Novak kaže da u je iskustvo iz prethodne sezone pomoglo da postane kompletan igrač.

- Naučio sam kako da se organizujem, mudro raspoređujem snagu, kontrolišem emocije na terenu i van njega, sazreo sam i kao igrač i kao čovek. Veoma je bitno pravilno i pozitivno razmišljanje, jer vas to vodi ka pobedi.

Da bi ostao na pravom putu, pomaže mu ono što ga je krasilo i 2011. godine.

- Motivacija, želja za pobedom i da budem najbolji u onome što radim. To će vam reći svaki profesionalni sportista - zaključio je srpski šampion.

Tri dana posle velike pobede, Novak je na svom Tviter nalogu objavio fotografiju izlaska Sunca u Monaku i tako poželeo dobar početak dana svim svojim fanovima.

 

- Prelep izlazak sunca u Monaku. Retko kad imam priliku da uzivam u ovoj lepoti jutra (zato sto volim da spavam), al ovog puta jet leg se isplati :) Dobro jutro svima! - stoji ispod Novakove fotografije.

Video: Pogledajte koreografiju Delija sa početka večitog derbija iz drugog ugla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bojanamekic

    1. februar 2012 | 13:40

    Volim kada imam priliku da pišem o @DjokerNole http://t.co/Fh7I6jJ2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA