ABA kaznila Igokeu i Dodika, njegova ostavka usvojena

 
  • 0

Igokea je kažnjena sa 5.000 evra, dok je Jadranska liga zabranila predsedniku kluba da tri meseca dolazi na utakmice. Ponuđenu ostavku Dodika je klub prihvatio

Direktor Jadranske lige Josip Bilić kaznio je Igokeu sa 5.000 evra, a predsednika kluba Gorana Dodika tromesečnom zabranom dolaska na utakmice regionalnog takmičenja zbog nepristojnog ponašanja posle meča sa Crvenom zvezdom u Laktašima.

"Igokea je kažnjena sa 5.000 evra, u skladu sa propisima Evrolige zato što je Dodik vređao navijače posle utakmice, a takvo ponašanje nije u skladu sa duhom sporta", navodi se na sajtu Jadranske lige.

Igokea je u subotu pobedila Zvezdu sa 80:77, a po završetku meča Dodik je nepristojno gestikulirao prema navijačima.

On je juče Upravnom odboru Igokee ponudio ostavku uz objašnjenje da je bio isprovociran, koja je prihvaćena.

Novi predsednik kluba će biti predsednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević.

"Upravni odbor KK Igokea na jučerašnjoj sednici prihvatio je ostavku Gorana Dodika. Zaključeno je da zbog svoje funkcije nije smeo da dozvoli da bude  isprovociran i da njegov lični konflikt bude protumačen kao konflikt sa navijačima", stoji u saopštenju kluba, u kom se dodaje da je izveštavanje medija o klubu prethodnih dana bilo zlonamerno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Željko Obradović pred meč protiv Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA