KO JE VESNA DOLONC? Srpski uči preko domaćih filmova!

 
  • 1

- Učim jezik sama, jer mi tata živi u Moskvi, a ja sam u Holandiji i nemam s kim da vežbam. Sada čitam na srpskom, gledam filmove na srpskom, pričam sa tatom preko "Skajpa" - kaže najnoviji srpski teniski bum

VOLI SRBIJU! Teniserka Vesna Dolonc prošlog maja je rešila da uzme srpski pasoš i od tada čeka dozvolu od Međunarodne teniske federacije (ITF) da zaigra za Srbiju.

Dok čeka dozvolu uspela je da najpre odličnim partijama izbori drugi Gren slem u karijeri, a zatim i slavi u prvom meču na Asutralijan openu, Vesna je otkrila kako zapravo pokušava da se potpuno pretvori u Srpkinju. Recept su domaći filmovi i otac sa kojim često razgovara na "njegovom" jeziku.

- Učim jezik sama, jer mi tata živi u Moskvi, a ja sam u Holandiji i nemam s kim da vežbam. Sada čitam na srpskom, gledam filmove na srpskom, pričam sa tatom preko "Skajpa".

- Nije mi mnogo težak, jer sam kao mala slušala kako priča moj otac, ali nikad nisam živela u Srbiji. Nadam se da ću sada imati priliku da pričam kada dođem. Moj tata je iz Niša i volela bih tamo da živim.

Dvadesettrogodišnja Srpkinja je dve godine u braku, a na zanimljiv način je objasnila zbog čega još nema decu.

- Nemam dece, kako da imam kada muža viđam jednom u dva meseca – našalila se na sopstven račun.

Vesna bi mogla već protiv Slovakinja da zaigra za Srbiju. Njena želja za time je ogromna.

- Bolje mi je da igram u Srbiji jer su ljudi tamo više za sport nego u Rusiji. Ja volim to, volim Srbiju, to je otadžbina mog tate, a to znači i da je moja. Želim da donesem dobre rezultate Srbiji - rekla je Dolonc za "Politiku".

- Volela bih da igram za Srbiju, nadam se da ću brzo dobiti dozvolu kako bih mogla za mesec dana da igram u Nišu protiv Slovačke. Pričala sam sa Dušanom Orlandićem iz Teniskog saveza Srbije, trebaju samo još neka dokumenta pa da dobijem dozvolu.

(Telegraf.rs / foto: Profimedia)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihajlo cvijetic

    15. januar 2013 | 23:09

    Nadahnuto, puno patriotizma, neka te profesionalnost sluzi a Dragi Bog pomogne u svim tvojim planovima. Dobro nam dosla nasa draga Vesna Dolonc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA