SERIJA A: Juve opet bez pobede, Brkićev autogol u pobedi Udinezea (VIDEO)

 
  • 0

Mečeve 20. kola obeležio je drugi uzastopni "neuspeh" Juventusa, pošto im je sada odolela i Parma (1:1). Lacio slavio na "Olimpiku" protiv Atalante (2:0) i prišao aktuelnom šampionu na samo tri boda razlike

Juventus je vezao i drugu utakmicu bez pobede pošto, posle poraza protiv Sampdorije, nisu uspeli da slave ni na gostovanju u Parmi (1:1). Meču je prethodila tuča navijača ispred stadiona "Enio Tardini" pošto je oko 70-ak navijača Juventusa došlo na utakmicu bez karte. Sukoba je bilo i u ostatku grada.

"Mlekadžije" su odolele aktuelnom šampionu i nastavile svoj niz bez poraza povećavajući taj broj na četiri, posle tri pobede zaredom.

Juventus je i u ovom meču poveo i igrao bolje. Strelac je bio Andrea Pirlo iz slobodnog udarca u 52. minutu, ali su "mlekadžije" uspele da izbore nerešeno golom Sansonea u 12 minuta pre kraja. Juventus je do kraja meča žestoko napadao, ali je Parma uspela da se odbrani i ostane neporažena.

Juventus sada, posle pobede Lacija nada Atalantom (2:0), vodi na tabeli sa samo tri boda više od ekipe iz Rima.

Na "Olimpiku" nije bila toliko zanimljiva utakmica ali Lacio je uspeo da zabeleži i četvrtu pobedu zaredom i nastavio je da inzenađuje sve svojim rezultatima.

Imali su malu i pomoć u drugom poluvremenu potp su poveli golom Flokarija u 52. minutu, ali je Brivio bio strelac autogola u 77. minutu. Gosti iz Bergama su na kraju dobili i crveni karton i nisu uspeli ni gol da postignu i vezali četvrtu utakmicu bez pobede.

U srpskom derbiju Udineze je bio bolji od Fiorentine (3:1), a dvostruki strelac za domaćina Antonio Di Natale utešio je maleroznog golmana Željka Brkića, koji je prvo postigao autogol (lopta se odbila od stative posle udarca Gonzala, pogodila ga i završila u mreži), a zatim morao da napusti teren zbog povrede.

Dušan Basta odigrao je ceo meč za Udineze, dok su sa druge strane Nenad Tomović i Adem Ljajić bili u startnoj postavi, ali su obojica zamenjeni u nastavku.

Kaljari je, sa Vladom Avramovim na golu u finišu meča pobedio Đenovusa 2:1 (Janković nije igrao), dok je Katanija savladala minimalnim rezultatom ekipu Rome koja nije igrala na očekivanom nivou.

Napoli je takođe nastavio da rešeta pa je posle prošlonedeljene rapsodije protiv Rome kada su pobedili 4:1, sada je na svom "San Paolu" rasturili i Palermo (3:0). Zanimljivo da Edison Kavani nije bio strelac iako je Napoli čak tri puta tresao mrežu protivnika.

Poslednji meč kola igra se u Đenovi, gde Sampdorija dočekuje Milan.

REZULTATI 20. kola:

subota:

Bolonja – Kjevo 4:0

(Kone 13, Đilardino 44, 59, Gabiadini 89.)

Inter – Peskara 2:0

(Palasio 31, Guarin 54.)

nedelja:

Torino – Sijena 3:2

(Briđi 5, Bjanki 38, Ćerći 45+1. – Režinaldo 32, Paolući 75.)

Kaljari – Đenova 2:1

(Sau 55, Konti 82. - Pisano 48.)

Katanija – Roma 1:0

(Gomez 62.)

Lacio – Atalanta 2:0

(Flokari 68, Brivio 77(ag).)

Napoli – Palermo 3:0

(Mađo 30, Inler 34, Insinje 73.)

Parma – Juventus 1:1

(Sansone 78. - Pirlo 52.)

Udineze – Fiorentina 3:1

(Di Natale 45+1, 66, Mjuriel 67. - Brkić 20(ag).)

Sampdorija – Milan 20.45

TABELA: Juventus 45, Lacio 42, Napoli 40, Inter 38, Fiorentina 35, Roma 32, Milan 30(-1), Parma 30,Udineze 30, Katanija 29…

(D. G.)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA