TO MOŽE SAMO MURINJO: Navijači ga mrze, a proglašen je za najboljeg trenera!

 
  • 0

Čak 61,6 odsto navijača madridskog Reala misli da je Murinjo loše uticao na reputaciju kluba u trenutku kada ga Međunarodni institut za fudbalsku istoriju i statistiku proglašava boljim trenerom ispred Di Matea i Simeonea u 2012. godini

Prašina oko trenera madridskog Reala Žozea Murinja nikako da se slegne: u poslednje vreme je navukao bes navijača zbog svojih odluka, od kojih mu sigurno neće oprostiti ostavljanje golmana i kapitena Ikera Kasiljasa na klupi. Tu je i bodovni zaostatak od 16 bodova za Barselonom, treće mesto u Primeri iza Atletika posle dužeg vremena, kao i nedolazak na ceremoniju dodele nagrada FIFA.

Sve ovo je uslovilo da gotovo dve trećine navijača madridskog Reala smatra da je trener ugrozio pozitivan imidž kluba. To su rezultati ankete koju je sprovela španska "Marka" među simpatizerima lično, ispred stadiona pred nedeljnu utakmicu sa Real Sosijedadom, i telefonom. Od 704 ispitanih, čak 61,6 odsto misli da je Murinjo loše uticao na reputaciju kluba, dok je 33,1 odsto odgovorilo suprotno.

Portugalac je dobio prosečnu ocenu 6,68 od maksimalnih 10, što je manje u odnosu na ocenu iz marta 2011, kada je imao lepih 8,82. Tada je 54,4 odsto mislilo da treba da ostane na klupi, dok je 41,8 odsto navijača smatralo da on treba da ide.

Ukoliko Real napravi još jedan kiks i izgubi u revanš meču Kupa kralja od Selte, koja je u prvom meču slavila sa 2:1, Murinjova nepopularnost će dostići drastične razmere.

S druge strane, Međunarodni institut za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) proglasio je Murinja za najboljeg stručnjaka u 2012. godini.

Murinjo je dobio 101 glas, dva više od bivšeg menadžera Čelsija Roberta di Matea, koji je je osvojio Ligu šampiona, a četiri od Dijega Simeonea, osvajača Lige Evrope s Atletikom iz Madrida.

Slede Pep Gvardiola sa 87 glasova, trener prvaka sveta Korintijansa Tite je na petoj poziciji (61), Jup Hajnkes iz Bajerna je šesti (40), a Aleks Ferguson iz Mančester junajteda sedmi (27).

Trener aktuelnog šampiona Nemačke Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop je na osmom mestu (15), a u Top 10 najboljih stručnjaka nalaze se Marselo Bijelsa iz Atletik Bilbaa (12) i Roberto Manćini iz Mančester sitija (11).

Pre dva dva dana u Cirihu Svetska fudbalska federacija (FIFA) i časopis "Frans fudbal" za najboljeg trenera izabrali su selektora reprezentacije Španije Visentea del Boskea, iako su u najužoj konkurenciji bili Murinjo i Gvardiola.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Pešić može da nastavi svoj rad, tu nema spektakla": Čović govorio o poziciji selektora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA