NBA: Pekmen blistao, Minesota savladala Atlantu! (VIDEO)

 
  • 0

U pobedi Minesote nad Atlantom sa 108:103 bivši centar Partizana postigao 25 poena i ostvario lični rekord od 18 skokova. Indijana savladala Majami, Hjuston naneo novi poraz Lejkersima

Nikola Peković predvodio je oslabljeni tim Minesote do pobede nad veoma jakom Atlantom sa 108:103 sa 25 poena i ličnim rekordom od 18 skokova.

Nekadašnji centar Partizana bio je vrlo precizan i iz igre (9-15) i sa linije slobodnih bacanja (7-8), i odličnim učinkom nadoknadio je odsustvo prve zvezde tima Kevina Lava, kog u poslednje vreme prate mnogobrojni pehovi i povrede. Glavna podrška Pekoviću bio je Andrej Kirilenko sa 21 košem, šest skokova i pet asistencija, Aleksej Šved dodao je 15 pona uz sedam asistencija, a istakli su se i aduti sa klupe Derik Vilijams (17 poena) i Riki Rubio.

Španac je postigao svega četiri poena, bez šuta iz igre, ali bio je prvi asistent ekipe sa osam proigravanja za 18 i po minuta na terenu, a uspeo je i da ukrade četiri lopte.

Domaćini su odlično krenuli od starta i stvorili do poluvremena značajunu prednost, 58:42. Do kraja meča Atlanta je pokušavala da ih stigne i zamalo uspela u samoj završnici, ali Luk Ridnur presekao je pas gostiju i iz slobodnih bacanja postavio konačni rezultat.

Minesota je u ovom meču bila dobra u šutu za tri poena (8-15) iako je u tom segmentu među najgorima u NBA.

U ekipi Atlante Lu vilijams i Džoš Smit postigli su po 21 poen, Al Horford 19.

Indijana je sjajnom odbranom i uz nadahnutog Pola Džordža nanela poraz Majamiju sa 87:77. Džordž je bio direktni rival Lebronu Džejmsu u ovom meču i nadvisio je najboljeg svetskog košarkaša, postigavši 29 poena uz 11 skokova, naspram Džejmsovih 22 poena, deset skokova, četiri asistencije i čak sedam izgubljenih lopti.

U ekipi Majamija Dvejn Vejd bio je prvi strelac sa 30 koševa, Kris Boš postigao je 14, tako da su tri glavna igrača branioca titule postigli ukupno 66 poena, a ostatak tima svega 11. Čak četvorica košarkaša (Rej Alen, Šejn Batije, Judonis Haslim i Džoel Entoni) nisu postigli ni poen, a proveli su na terenu od nepunih 12 do više od 24 minuta.

Hjuston Rokitsi naneli su novi poraz Lejkersima, četvrti uzastopni - 125:112. Džejms Harden sa 31 poenom bio je najistaknutiji pojedinac u domaćoj ekipi, sledili su ga Čendler Parsons sa 20 i Džeremi Lin i rezervista Karlos Delfino sa po 19 poena.

Gosti su nastupli oslabljeni, bez Dvajta Hauarda, Paua Gasola, Stiva Blejka i Džordana Hila, pomalo neočekivano Meta Vorld Pis bio je najefikasniji sa 24 poena, Kobe Brajant zaustavio se na 20. Stiv Neš u porazu postao je peti igrač sa više od 10.000 asistencija u mečevima regularne sezone, trenutno ima 10.005, a ispred njega su Džon Stokton, Džejson Kid, Mark Džekson i Medžik Džonson.

Bruklin je naneo pravu katastrofu Filadelfiji kao gost, 109:89, a u centru medijske pažnje bio je rezervista gostiju Andraj Blač, kog je policija ispitivala zbog moguće umešanosti u navodno silovanje u kom su učestvovali njegovi poznanici. Košarkaš nije optužen, a sve to nije ga poremetilo i na terenu je sa 20 poena imao sasvim zadovoljavajući učinak.

Deron Vilijams sa 22 poena bio je prvi srtelac Bruklina, veoma neobičan učinak imao je Redži Evans, dva poena i 23 skoka.

Kod indisponiranih domaćina Džru Holidej sa 19 poena i Spenser Hejvs sa 14 bili su bolji od ostalih.

Milvoki je pobedom obeležio debi novog trenera Džima Bojlena, savladan je Feniks sa 108:99. Bojlen je 8. januara promovisan iz pomoćnog u glavnog trenera Baksa, posle sporazumnog razlaza sa Skotom Skajlsom.

Čak sedam igrača domaće ekipe imalo je dvocifren učinak, najbolji je bio Brendon Dženings sa 29 poena i devet asistencija.

U redovima gostiju, koji su zabeležili treći uzastopni poraz i imaju drugi najgori bilans u Zapadnoj konferenciji, najistaknutiji pojedinac bio je Goran Dragić sa 21poenom.

REZULTATI:

Indijana-Majami 87:77

Filadelfija-Bruklin 89:109

Hjuston - LA lejkersi 125:112

Milvoki-Feniks 108:99

Minesota-Atlanta 108:103

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Video: Milojević: Spremali smo se za ovu utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA