ZBOG RASIZMA: UEFA pokrenula istragu protiv Lacija

 
  • 1

Navijači Lacija su pevali antisemitiske pesme i razvili transparent "Slobodna Palestina", vređajući na taj način pristalice Totenhema, koji tradicionalno pripadaju jevrejskoj zajednici u Londonu

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) pokrenula je postupak protiv Lacija zbog rasističkog ponašanja njegovih navijača tokom utakmice Lige Evrope protiv Totenhema.

Utakmica je odigrana 22. novembra na olimpijskom stadionu u Rimu, a navijači Lacija su pevali antisemitiske pesme i razvili transparent "Slobodna Palestina", vređajući na taj način pristalice Totenhema, koji tradicionalno pripadaju jevrejskoj zajednici u Londonu.

Utakmica u Rimu završena je bez golova, ali je ostala u senci napada navijača Lacija, koji su uoči meča upali u kafić u centru grada, povredili desetak pristalica Totenhema, a jednog izboli nožem.

UEFA je saopštila da je pokrenuta istraga i protiv londonskog kluba zbog "uznemiravanja publike".

Disciplinska komisija UEFA će o ovom slučaju raspravljati 24. januara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Pešić može da nastavi svoj rad, tu nema spektakla": Čović govorio o poziciji selektora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uefa mafia

    7. januar 2013 | 20:26

    I to je sad neki rasizam? Ja koliko znam rasizam je mrznja prema nekome ko ima drugaciju boju koze, a ne ako neko podrzi okupirani narod Palestine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA