BLOKADA: Zvezdu muči još 3,8 miliona evra, Kueva neizvestan

 
  • 0

Otpisano je devet miliona evra. U Zvezdi su izrazili zahvalnost bankama koje su skinule blokadu sa klupskog računa. Ipak, blokada i dalje koči sredstva sponzora i transfere igrača

Očekivanja u Crvenoj zvezdi bila su da u januaru bude rešen problem reprograma i povlačenja menica sa ostalim poveriocima, ali minus od 436.152.037 dinara i dalje stoji.

Blokada računa traje 288 dana iako je u kratkom roku otpisano oko devet miliona evra.

- Do sada su postignuti dogovori s velikim brojem poverilaca i skinuto je gotovo milijardu dinara blokade. Očekujemo da će i preostali pokazati razumevanje i povući menice - preneo je za "Večernje novosti" stav kluba portparol Marko Nikolovski.

Na "Marakani" ističu da prvenstveno misle na firme "NS Plakat" i AD "Nafta", kao i na nekoliko domaćih klubova s kojima Zvezda želi da uspostavi maksimalno korektne odnose, ali da, s druge strane, ne nailazi na ucenjivanja i tvrde stavove.

- Očekujemo da će posle pregovora i postignutih novih dogovora, Borac iz Čačka, Spartak Zlatibor voda i Sloboda iz Užica shvatiti situaciju u kojoj se nalazi Crvena zvezda i da će skinuti blokadu.

"Novosti" navode da bi menicu trebalo da povuče i jedna menadžerska agencija, koja potražuje 360.000 evra.

- Sa firmom "Atula investment" dogovoren je reprogram duga i menica će biti povučena - najavio je Nikolovski.

U Zvezdi su izrazili zahvalnost poslovnim bankama koje su skinule blokadu s klupskog računa, ali se i na tom polju još nisu rešili svi pregovori.

- Očekujemo od "Univerzal banka" da prihvati stend stil aranžman, koji je ponuđen uz pomoć države i da se skine blokada i sa tih 12.162.237 dinara, koliko oni potražuju.

Ukoliko blokada ostane na snazi, poslovanje Crvene zvezde je problematično u smislu da se koče planirana sredstva od sponzora, kao i konkretni potezi u prelaznom roku.

Naime, problem u vezi sa transferima je i taj što je štoper Grendi Peroso odavno odustao od čekanja, a slično bi moglo da se dogodi i sa peruanskim vezistom Kristijanom Kuevom. Tražena plata je u granicama prihvatljivog, ali je zapelo oko provizije, koju zahteva menadžer, zahvaljujući kojem je Kueva oslobođen ugovora s prethodnim klubom, a s druge strane je Ponte Pera, koja čini sve da Kuevu dovede u svoje redove.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA