DEMARKUS NELSON ZA TELEGRAF: Delije su kao navijači Univerziteta Djuk!

 
  • 1

Zvezdin Amerikanac proputovao pola Evrope, ali kaže da voli samo Beograd

Plejmejker Crvene zvezde Demarkus Nelson oduševljen je Beogradom i životom u njemu i zato tvrdi da mu je to omiljeni grad u Evropi. Nelson veruje da će u Novoj godini Zvezda nastaviti niz pobeda i pokušati da obori ovosezonski rekord od 11 vezanih trijumfa, ali ističe da je najbitnije da se osvajaju trofeji.

- Možemo da se takmičimo sa svima u Jadranskoj ligi, ali i u Evropi. Da, naš cilj je da odemo na fajnal-for u oba takmičenja. Znamo da će biti teško, ali to je naš cilj i moramo biti spremni da se takmičimo sa veoma dobrim timovima. Treba da dođemo do najbolja četiri, a onda korak po korak, napasti titulu u svim takmičenjima - kaže Nelson za Telegraf.

PRAVIMO NOVI NIZ POBEDA

Odlični Amerikanac veruje da će "crveno-beli" nastaviti seriju pobeda i u novoj godini

-Nadamo se novoj pobedničkoj seriji u novoj godinji, prošli put smo imali 11 pobeda, ali mi ne razmišljamo o seriji, već samo da pobedimo u svakoj sledećoj utakmici koju igramo. To je naš pristup. Vezali smo tri pobede pre Nove godine i sada idemo dalje - objašnjava odlični plejmejker.

Na pitanje da li su mu se malo slegli utisci o Beogradu i Zvezdi, pošto je ovde već četiri meseca, Nelson odgovara:

- Moji utisci su super, volim Beograd. Putovao sam po celoj Evropi, Italija, Španija, Francuska i Ukrajina, ali iskreno, ovo je moj najomiljeniji grad u Evropi.

- Volim ljude koji su gostoprimljivi i čine da se osećaš prijatno u gradu, navijači veoma vole sport. Takođe, hrana je ukusna, i sve u svemu Beograd je veoma zabavan grad i volim ga - kaže plejmejker Zvezde, i otkriva gde provodi najviše vremena kada nije na trenizima.

- Volim "Franš", koji je veoma lep restoran, zatim često jedemo u restoranu "Naćos", treća destinacija je picerija "Aloha",  gde stalno jedem pice i koja je pored mog stana. Inače moje omiljeno jelo je grilovana piletina u sosu od pečuraka - otrkiva Amerikanac.

Nelson ističe da nije nikada čuo za Zvezdu dok nije došao u Beograd.

- Nisam znao ništa o Zvezdi, ali kada sam čuo da se interesuju za mene otišao sam na "Gugl" i počeo da istražujem o kom klubu se radi. Ono što sam video je da su navijači super. Čak su me zbog svog načina na koji prate klub podsetili na Koledž Djuk, gde sam studirao.

ZVEZINI NAVIJAČI SU SLIČNI KAO DJUKOVI

Zato je Demarkus Nelson pokušao da uporedi navijače čuvenog američkog Univerziteta Djuk i "delije"

- Navijači Djuka su neverovatni, najviše sličnosti sa njima navijači Zvezde imaju kada dolaze na utakmice u Evrokupu. Tako navijači Djuka navijaju na svakoj utakmici, oni pripremaju strategiju, pripremaju šale za svaku utakmicu.

- Navijači su u Beogradu glasni, odlični, vrše priitisak na rivala svaki put. Voleo bih da dolaze na Jadransku ligu, ali sve dok igramo u Evrokupu voleo bih da dolaze i da nas podržavaju.

Plejmejker "crveno-belih" je otrkio da nema omiljenog saigrača u Zvezdi, jer se trudi da kao plejmejker sarađuje sa svima.

- Ostali Amerikanci su odlični, alli nemam omiljenog igrača, mada, iskreno, ne mogu da kažem da sa nekim sarađujem bolje, jer je moja dužnost kao plejmejkera da sarađujem sa svima dobro. Moram da imam veoma dobru saradnju sa svima, jer igrači moraju uz mene da se osećaju dobro na terenu i da dobijaju pravovremene lopte za šut.

Zanimljivo je da je Nelson kod čuvenog trenera Majka Križevskog na Djuku igrao beka šutera, a da u Zvezdi igra organizatora igre.

- Na koležu nisam bio plejmejker, ali zbog mojih fizičkih karakteristika, snage i brzine, trener Kžiževski me je koristio kao beka šutera kako bih mogao da budem korisniji u odbrani i da branim beka, krilo, pa čak i četvrorku. I tada sam igrao dosta pik en rola i imao sam dosta loptu u rukama, ali je bilo drugačije zbog skoka i odbrane - objasnio je Nelson.

(D. S.)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dodje maca na vratanca

    2. januar 2013 | 22:40

    "Gledao na googlu fenomenalne navijace kkczvezde"???Da si rekao u fudbalu SKINUO BI KAPU a ovako u kosarci si lupio da nemas pojma.Zato majstore ne citaj bas sve tekstove sto ti daju "eksperti za saopstenja"iz kluba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA