RIO FERDINAND: Kristijano, brate, vidimo se uskoro! MILAN: Mi smo žrtve, igramo protiv mašine

 
  • 0

Odbrambeni fudbaler Mančester junajteda rekao je da jedva čeka mečeve sa madridskim Realom u osmini finala Lige šampiona. U MIlanu tužni - Barsa se raduje svom putovanju u Italiju

Posle održanog žreba za osminu finala Lige šampiona, osećanja i očekivanja su podeljena.

Najsrećniji što je Mančester junajted dobio Real Madrid za rival bio je Rio Ferdinand.

- Oh, da, Madrid! Kakve će to dve sjajne utakmice da budu. Kristijano, prijatelju, vidimo se uskoro - napisao je Ferdinand na svom profilu na Tviteru.

Za Kristijana Ronalda, napadača Reala, to će biti povratak na "Old traford" i Mančester sa kojim je 2008. godine osvojio trofej Lige šampiona. Direktor Reala Emilio Butragenjo kazao je da očekuje spektakl u duelu sa Junajtedom.

- Biće veoma teško i neizvesno. Junajted ima sjajan tim i odličnog trenera. Aleks Ferguson zna da izvuče ono najbolje iz igrača. Ipak, mi smo Real i verujem da možemo da prođemo dalje - kazao je on.

Butragenjo se osvrnuo i na činjenicu da je Ronaldo ostavio dubok trag u Junajtedu.

- To će za njega biti posebne utakmice. On je veliki profesionalac i siguran sam da će pružiti maksimum kako bi pomogao Realu da se plasira u četvrtfinale. Treneri Ferguson i Murinjo imaju dobar odnos, obojica su veliki stručnjaci. Verujem da će navijači biti ponosni na nas - poručio je Butragenjo.

U drugom velikom derbiju sastaće se Barselona i Milan, dva tima koja zajedno imaju 11 osvojenih Liga šampiona. Potpredsednik Barselone Žose Marija Bartomeu ističe da njegov klub izuzetno poštuje narednog rivala, ekipu Milana.

- Milan je jedan od najvećih klubova Evrope, klub koji ima neverovatne igrače u svojim redovima. Ove sezone mu nije najbolje išlo u grupnoj fazi, ali to ne sme da nas zavara, moramo da pokažemo maksimalni respekt prema rosonerima - i dodao:

- Ipak, naša najveća prednost je to što ćemo revanš igrati na svom terenu - rekao je Bartomeu, koji se osvrnuo i na podršku koju je i u Nionu dobio Tito Vilanova.

- Hvala svima koji su podržali našeg trenera, zaista mi je drago da je čitav fudbalski svet jedinstven u svojoj podršci - rekao je on, dok su s druge strane prezadovoljni žrebom bili igrači katalonskog kluba Alkantara i Fabregas.

- Da li ste videli žreb za LŠ? Još jednom igramo protiv Milana! Biće to sjajne utakmice - napisao je vezni igrač Tijago Alkantara na Tviteru.

Zadovoljan žrebom u Nionu bio je i Sesk Fabregas.

- Ponovo smo dobili Milan! Verujem da ćemo odigrati dve fantastične utakmice - poručio je Fabregas.

Njihovi protivnici iz Italije, ipak, nisu toliko zadovoljni. Jedan od prvih Galijanijevih saradnika, Umberto Gandini, bio je na žrebu u Nionu. Jasno, nije zadovoljan jer je njegov klub izvukao Barsu.

- Strašno, mi smo žrtve sudbine, peti ili šesti put moramo na Barsu. Svi su od nas zazirali, mi jedino nismo želeli njih, ali šta da se radi, biće to proba naše zrelosti - rekao je Gandini.

Milanu se ne daje ni procenat šansi.

- Ne bih se složio, ima vremena da se poboljšamo do februara. U svakom slučaju daćemo sve od sebe, nećemo se predati iako igramo protiv prave mašine. Koristim priliku da Titu Vilanovi poželim da pobedi u borbi sa bolešću i da, kada budemo igrali u februaru, bude na klupi Katalonaca - dodao je Gandini.

Lidera nemačkog šampionata, minhenski Bajern, očekuje dvomeč sa londonskim Arsenalom.

- Mislim da smo blagi favoriti u ovom duelu, ali ne smemo da potcenimo Arsenal. U poslednje vreme Arsenal je nesiguran u Premijer ligi. To, međutim, ne znači da ćemo imati lak posao, naprotiv - izjavio je predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Termini odigravanja prvih utakmica osmine finala LŠ su 12, 13, 19. i 20. februar. Revanš mečevi su na programu 5, 6, 12. i 13. marta.

Finale Lige šampiona igra se 25. maja na londonskom stadionu "Vembli".

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA