TOLE KARADŽIĆ SMIRUJE NACIJU: Prijatelj Platini neće tražiti veću kaznu!

 
  • 2

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije za Telegraf je ocenio da su najave da će prvi čovek UEFA da se žali na odluku asocijacije kojom predsedava "nečije puste želje". Nije mu jasno što se Hrvati i Englezi mešaju u odluku

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić smatra da nema opasnosti da će predsednik UEFA Mišel Platini poraditi na oštrijim kaznama za Srbiju zbog incidenata u Kruševcu na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske i najave akcije uticajnog Francuza smatra medijskim spekulacijama.

- Nemoguće je da će Platini da traži oštrije kazne za Srbiju! On se nikad nije mešao u odluke organa UEFA. To da će sad da se žali na odluku, to su izmišljotine - ocenio je Karadžić za Telegraf.

Inače, u "Kući fudbala" u Staroj pazovi jedan od terena nosi ime Mišela Platinija.

Prvi čovek srpskog fudbala ne strepi od moguće revizije odluke UEFA, ni od nekog drugog.

- To su nečije puste želje. UEFA je nezavisno telo i tako nešto ne dolazi u obzir.

Fudbalska javnost u Engleskoj razočarana je presudama Disciplinske komisije UEFA, a i u hrvatskim medijima vidljiva je konsternacija zbog toga što je Srbija, kako tvrde, "blago kažnjena".

- Odluke koje je donela UEFA nisu stvar ni hrvatskog ni engleskog saveza. Englezi bi svakako želeli da je odluka drukčija. Oni se trude da naškode Srbiji, ne samo u fudbalu - smatra predsednik FSS.

Novčana kazna od 80.000 evra za Savez Srbije ne predstavlja preveliki izdatak.

- U svakom slučaju, kazna nije dobrodošla, ali kako je bilo najavljivano šta je sve moglo da se desi, ovo i nije tako strašno - ocenio je Karadžić, koji se potom osvrnuo na svoj odnos sa Draganom Džajićem, koji je nedavno, pored uloge prvog čoveka Radne grupe za oporavak FK Crvena zvezda, pominjan i kao kandidat za predsednika FSS.

- Moj odnos da Draganom Džajićem uvek je bio korektan. Veoma ga poštujem i želim mu sve najbolje u Crvenoj zvezdi - zaključio je Tomislav Karadžić.

(A. Č.)

Video: Romantičari nisu bili romantični u Pančevu: OFK Beograd pobedio Železničar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laci

    14. decembar 2012 | 14:25

    Vidjet cemo kakav ti je prijatelj,samo se jos malo strpi tole!!!

  • dodje maca na vratanca

    14. decembar 2012 | 17:45

    Oni nama blagu kaznu,a mi njima "dozvolu"da Kosovo dobije pravo igranja utakmica.IZDAJA OD VRHA VLASTI PA DO FSS......JUDE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA