Obradović: Nole će biti spreman za Nadala, uzima treću krunu!

 
  • 9

Selektor tenisera očekuje težak meč, ali veruje u Đokovića u finalu AO. "Odmoriću Novaka protiv Šveđana u Devis kupu, on mora da dahne dušom, da bi bio spreman za ostatak sezone, da bi Srbiji doneo olimpijsko zlato iz Londona"

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović za Telegraf.rs kaže da očekuje težak, "fizički" meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u finalu Australijen Opena. On, ipak, veruje, da će se Novak oporaviti od napornog polufinala sa Marejem i uzeti treću titulu u Melburnu...

- Susret će biti izuzetno fizički težak, s mnogo, mnogo trčanja. Siguran sam da će Nole uspeti da se oporavi od zahtevnog meča protiv Mareja u polufinalu, od svih pet setova. Nadal je u maloj prednosti pošto je polufinalni duel s Federerom odigrao dan pre.

Đoković je prošle godine pobedio Nadala u svih šest međusobnih duela, a svi su bili finala. Ima li španski teniser kompleks od Noleta?

- Moje mišljenje je da je Novak odmakao za dva koraka svojim najvećim rivalima Nadalu, Federeru i Mareju. Čak je Mareja mogao da pobedi i s 3:0 da mu je splet okolnosti u drugom setu išao naruku. Đoković je ranije bio rame uz rame s Nadalom i Federerom. Recimo da im je tako održavao formu. Sada ih je daleko nadmašio i oni tu novu realnost već teško prate. Marej je relativno lako stigao do susreta s njim, a onda se suočio s protivnikom kakvog nije imao do polufinala i izgubio je, iako je bio odličan. Nadal isto, čak i protiv Federera, a sada treba da izađe na megdan rivalu koji mu je i misli zaposeo. Nadal teško može već na početku sezone da izbriše iz glave košmar koji mu je Novak priredio lane.

Šta je ključni detalj koji Đokovića sada odvaja od tri najveća konkurenata?

- To su njegove ruke. I kada se čini da je Novak na ivici snage, da sve teže trči, on u rukama krije neverovatna rešenja. Po radu nogu i Đoković i Federer i Nadal i Marej su ravnopravni, ali Novakove ruke su njegovo blago.

Protiv Švedske, u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa (Niš, 10-12. februar), odlučili ste da Đokoviću date voljno?

– Novaku treba omogućiti da odahne dušom. Verujemo da na Šveđane u prepunom „Čairu” možemo i bez njega. Čekuju ga veliki napori pošto brani prvo mesto na svetskoj listi, a u drugom delu sezone Srbioja od njega očekuje zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. To su ujedno i prioriteti srpskog sporta i zato ga ne treba izlagati većim obavezama, već čuvati za značajnije mečeve u reprezentaciji. S druge strane, svi smo uvereni da Srbija po rejtingu igrača i zbog standardno dobrih igara Tipsarevića, Troickog i Zimonjića u državnom timu može da savlada Švedsku – kaže Obradović i ističe da se srpski teniseri raduju što je Niš domaćin meča, jer su podrškom rukometašima već dokazali kaku atmosferu prave kada je državni tim u pitanju.

Kakve su informacije iz švedskog tabora?

- Čak da u timu i bude Robin Soderling, a male su šanse za to, ne verujem da može da bude ozbiljna pretnja jer dugo pauzira zbog bolesti i povreda. Šveđane smo prošle godine pobedili na njihovom terenu u četvrtfinalu, takođe bez Novaka u singlu. Ne vidim razlog zašto sada, kada imamo i Tipsarevića među deset najboljih na svetu, ne bismo pobedili kod kuće.

(Telegraf.rs/G. Anđelić)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SaleLukman

    30. januar 2012 | 05:05

    RT @aradujko: Obradović: Nole će biti spreman za Nadala, uzima treću krunu! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/fnnhHbqM via @telegrafrs

  • damjanoviverin

    28. januar 2012 | 21:33

    Obradović: Nole će biti spreman za Nadala, uzima treću krunu! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/JVQ3Sob3 via @telegrafrs

  • AnjaDmitrovic

    28. januar 2012 | 19:26

    RT @aradujko: Obradović: Nole će biti spreman za Nadala, uzima treću krunu! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/fnnhHbqM via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA