IVANOVIĆ NAJBOLJI FUDBALER BALKANA? UEFA je odabrala 40 igrača koji su obeležili 2012!

 
  • 1

Među četrdeset najboljih u tekućoj godini nema igrača kao što su Vejn Runi, Frank Riberi, Džon Teri, Karim Benzema, Frenk Lampard...

Evropska fudbalska organizacija (UEFA) napravila je izbor 40 najboljih fudbalera u Evropi za 2012. godinu. Među najboljima je samo jedan Srbin, koji je ujedno i jedini fudbaler sa prostora bivše Jugoslavije koji je ušao u ovu grupu. Ta čast je pripala defanzivcu reprezentacije Srbije i londonskog Čelsija Branislavu Ivanoviću.

Na spisku se nalaze četiri golmana i po 12 igrača iz odbrambenog, veznog i napadačkog reda. Na spisku dominiraju fudbaleri iz dva španska giganta - Barselone i Real Madrida. Obe ekipe imaju po šest svojih fudbalera među izabranima. Po četiri igrača dali su Mančester siti, Borusija Dortmund i torinski Juventus.

Zanimljivo je da je 12 konkurenata iz veznog reda iz šest timova koji imaju po dva igrača u toj konkurenciji, dok za napad konkuriše 12 timova sa po jednim igračem.

Ako budu izabrani u najboljih 11 Evrope, Ikeru Kasiljasu i Kristijanu Ronaldu će to biti šesti put da se nalaze u toj situaciji, dok bi za igrače Barselone Ćavija i Lea Mesija to bilo peto priznanje tog tipa.

Na spisku nema igrača kao što su Vejn Runi, Frank Riberi, Džon Teri, Karim Benzema ili Frenk Lampard, a nema nikoga ni iz Arsenala, Milana, Liverpula, Intera, dok je samo jedan došao iz Mančester junajteda (RVP). Nikog osim Baneta nema ni da je iz zemalja bivše SFRJ, kao ni sa prostora Balkana uopšte. Nema igrača kao što su Luka Modrić, Mario Mandžukić, Edin Džeko, Darijo Srna, Mirko Vučinić, Stevan Jovetić...

Najboljih 40 igrača u izboru UEFA su:

GOMANI: Iker Kasiljas (Real Madrid), Peter Čeh (Čelsi), Đijanluiđi Bufon (Juventus), Manuel Nojer (Bajern).

ODBRANA: Serhio Ramos, Pepe (Real Madrid), Havijer Maskerano, Đerar Pike, Đordi Alba (Barselona), Mats Humels (Borusija Dortmund), Ešli Kol, BRANISLAV IVANOVIĆ (Čelsi), Andrea Barzalji (Juventus), Filip Lam (Bajern), Vensan Kompani (Mančester siti), Tijago Silva (PSŽ).

VEZNI RED: Ćabi Alonso, Mesut Ozil (Real Madrid), Andres Inijesta, Ćavi Ernandez (Barselona), Eden Azar, Huan Mata (Čelsi), Jakub Blaščikovski, Marko Rojs (Borusija Dortmund), Andrea Pirlo, Klaudio Markizio (Juventus), David Silva, Jaja Ture (Mančester siti).

NAPAD: Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Leo Mesi (Barselona), Serhio Aguero (Mančester Siti), Edison Kavani (Napoli, Didije Drogba (Šangaj Šenhua), Burak Jilmaz (Galatasaraj), Mario Gomez (Bajern), Klas-Jan Huntelar (Šalke), Zlatan Ibrahimović (PSŽ), Robert Levandovski (Borusija Dortmund), Robin van Persi (Mančester junajted).

(Telegraf.rs)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srecko

    5. decembar 2012 | 12:15

    Najbolji obramberni na balkanu da , al ne i najbolji fudbaler...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA