Derbi bez kiše, Partizan bez funkcionera?

 
  • 0

Rukovodstvo Partizana još nije donelo odluku o tome ko će biti u delegaciji koja će predstavljati klub na "Marakani". Jedino je zasad sigurno da kiša neće upropastiti ugođaj najvažnijeg fudbalskog meča u Srbiji

Vremenske prilike će biti na strani aktera 143. "večitog derbija". Maksimalna temperatura od 13 stepeni i delimično oblačno vreme najavljuju dobre uslove za novembarski susret Crvene zvezde i Partizana, tako da je sigurno da kiša neće upropastiti potpuni ugođaj najvažnijeg fudbalskog srpskog meča, 143. po redu.

Na dan "večitog derbija", međutim, još se iščekuje odluka rukovodstva Partizana o tome ko će biti u delegaciji koja će predstavljati klub na "Marakani".

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković najavio je da bi na derbi u Ljutice Bogdana trebalo da ode samo ako klub tako odluči. S druge strane, predsednik kluba iz Humske Dragan Đurić rekao je da će "najverovatnije prisustvovati meču".

- Uz ekipu će biti svi čelni ljudi kluba. Najverovatnije ću i ja biti na "Marakani"  uz stručni štab i naše fudbalere - rekao je nedavno u intervjuu za portal Sportal.rs.

Loše iskustvo, koje je doživeo pre 12 godina kao trener "crno-belih", glavna je prepreka da se Tumbaković nađe u loži "Marakane" iako bi on kao sporstki direktor morao da prisustvuje najbitnijim fudblaskom klupskom susretu u Srbiji. Ipak, Tumbaković ne može da zaboravi incident od 14. oktobra 2000. godine, kada su ga tukli navijači Crvene zvezde, obučeni u markere.

- Posle ponovljenog derbija, nikad više nisam otišao tamo. Tada sam morao, jer me je profesija primoravala na to. Ovog puta sam u drugoj ulozi, to je moje razmišljanje. Snagu odluke ima klub. Ako on kaže da moram da idem, otići ću. Principijelno ne želim da idem. Ne zbog Crvene zvezde ili međusobnog rivalstva, već usled nemilih scena koje su isključivo vezane za sportski aspekt - rekao je Tumbaković.

S druge strane, predsednik kluba nema nameru da zahteva od nekadašnjeg trenera Partizana da se pojavi na "Marakani".

Nama ne pada na pamet da od sportskog direktora Tumbakovića tražimo da ide na "Marakanu". Istina je da, s obzirom na funkciju koju obavlja, mora da bude uz ekipu, ali to je prevashodno njegova odluka. Znamo svi šta je pre desetak godina doživeo na komšijskom stadionu i ne bi bilo u redu od nas da ga primoravamo da ide na "Marakanu". Odluka je samo na njemu – rekao je Đurić, i dodao da ne smatra da će u 143. okršaju "večitih" biti nereda navijača.

(Telegraf.rs)

 

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA