Udovičić: Ne razmišljamo o osveti Italijanima za Šangaj

 
  • 0

Filipović i Rađen smatraju da je srpska vaterpolo reprezentacija bolja od aktuelnog svetskog prvaka

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Udovičić, rekao je da duel sa Italijanima u polufinalu Evropskog prvenstva (petak, 18 časova) ne sme da bude osveta za izgubljeno finale na Svetskom prvenstvu u Šangaju prošle godine.

– Nema nikakve osvete. Nećemo dobro proći ukoliko previše analiziramo prošlost. Ovo je jedna potpuno nova priča. Pripremamo se kao i za svaki duel. Važno mi je da je ekipa mirna, spremna da pruži trenutni maksimum –  rekao je Udovičić.

Srpski selektor se uoči duela sa Italijanima najviše pribojava njihovog kontranapada , ali i sudijskog kriterijuma.

– Italijanima se svašta toleriše kad igraju presing. Opasno je što iz prve linije mogu da organizuju kontre. To moramo da sprečimo, a naš adut mogli bi da budu centri, ali samo pod uslovom da sudijski aršini budu isti na obe strane – rekao je Udovičić.

Jedan od najvećih aduta Srbije biće Filip Filipović, koji odlično poznaje italijanske igrače pošto već dugo igra za Pro Reko.

– Italijani su rasterećeni jer nemaju šta da izgube. Igrali su u Holandiji i bolje od očekivanog, tvrdo i disciplinovano. Mislim da imamo veće šanse. Ukoliko budemo strpljivi i imali adekvatan pristup, sve će biti u našim rukama – rekao je Filipović.

Za veliku borbu i duele sa Italijanim spreman je i Nikola Rađen.

– Malo smo se osvežili posle velikih napora u grupi. Bolji smo od Italije i to moramo da potvrdimo u bazenu. Motivisani smo, pobeda donosi medalju i finale. Očekujem dosta naših navijača, zahvalni smo im na podršci i verujem da ih nećemo razočarati – rekao je Rađen.

(Tanjug)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA