JANKOVIĆ: Derbi vredi šest bodova! MILIJAŠ: U Zvezdi se igra zbog pritiska!

 
  • 1

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je da 143. "večiti derbi" protiv Partizana dolazi u pravo vreme za njegov tim, jer ekipa ima priliku da popravi utisak posle turbulentnog perioda koji je u poslednje vreme pratio ceo klub

Zaključno sa 101. "večitim derbijem", Partizan je pobedu na "Marakani" čekao punih 17 godina. A kada je dočekao, situacija se značajno promenila. Crvena Zvezda sad ulazi u 143. derbi u nadi da će najzad prekinuti Partizanov niz od četiri pobede na najvećem srpskom stadionu.

Poslednji put je Zvezda pobedila "crno-bele" na svom terenu 1. marta 2008. sa 4:1. Na konferenciji za medije pred 143. "večiti derbi" pred novinare su izašli trener Aleksandar Janković koji je predovio "crveno-bele" u toj poslednjoj pobedi i Nenad Milijaš koji je tada bio i strelac.

- Iza nas je jedan težak period, a u Zvezdi je uvek teško kada se ne pobeđuje, derbi dolazi u pravom trenutku jer imamo priliku da popravimo utisak i bodovno i psihološki. Zadovoljan sam kako je ekipa reagovala poslednjih dana, imamo mir u Kovilovu i spremni smo da ostvarimo pobedu - rekao je Janković.

On je rekao da utakmica sigurno nije ključna za prvenstvo, bez obzira na veliku bodovnu prednost koju "crno-beli" trenutno imaju.

- Motivacija nikad nije bila problem, jer je derbi najveća utakmica srpskog fudbala. Na neki način ovo je duel koji vredi šest bodova, jer Partizan retko pravi kikseve, a sada je prilika da oni izgube tri, a mi osvojimo tri. Bez obzira na rezultat, ništa nije odlučujuće, mi smo primer da sve može da se promeni, jer smo pre mesec dana imali plus jedan, a sada je minus osam - poručio je Janković.

On je dodao da ekipi mnogo znači podrška Dragana Džajića i Nebojše Čovića, koji su posetili tim koji se nalazi od juče u Kovilovu gde traži mir od trenutne turbulentne situacije u klubu.

- Oni su nam poslali pravu poruku i dali nam podršku, a to nam u ovom trenutku mnogo znači. Problemi koje ima klub sigurno opterećuju, ali ja sam fokusiran samo na teren - rekao je Janković.

Trener "crveno-belih" poručio je da između njegovg tima i Partizana nema mnogo tajni i da se ne opterećuje ambicijama rivala, kome, prema nekim najavama, odgovara i nerešen rezultat.

- Ne znam da li je njima i remi dobar, znamo sve njihove opcije, uostalom već posle pet minuta videćemo kakvo je njihovo opredeljenje. Mi se koncentrišemo na našu igru i nadam se da smo uz veliku energiju i ideju spremni da pobedimo - zaključio je Janković.

Inače, današnja redovna konferencija na "Marakani" kasnila je 15 minuta jer nije bilo struje, a ni na "JNA" situacija nije bila bolja.

MILIJAŠ: DŽAJIĆ DAO PRAVU PODRŠKU

- Znamo koliko nam je derbi bitan, spremni smo i daćemo maksimum. Motiva nam neće nedostajati, svesni smo imperativa pobede, ali u Zvezdi je uvek tako. Tako je bilo i kada smo mi imali prednost i taj pritisak je nešto najlepše - rekao je Milijaš na konefernciji za novinare na "Marakani".

On je dodao da je svaki od derbija koji je odigrao za njega veoma važan, ali da bi sutrašnji meč mogao da bude i nešto više.

- Sada sam najiskusniji u ekipi, već sam igrao ovakve utakmice i davao golove protiv Partizana, ali većina ovih mladih momaka ima nekoliko derbija iz sebe i znaju kako se pobeđuje - poručio je on.

U prošlosti je znao da zatrese mrežu "večitog" rivala. Na pitanje da li se posebno priprema za predstojeći meč i da li je gledao golmana Nikolu Petrovića,  Milijaš je odgovorio:

- Nisam mnogo gledao Partizan, ali imamo vremena da pogledamo video, pogledaću i ja njega. Poznaje on mene, nema tu iznenađenja. Nije tu samo slobodan udarac opasnost, pokušaćemo da ga savladamo iz igre.

Milijaš je istakao da ekipi mnogo znači podrška koju je dobila od novog predsednika Radne grupe Dragana Džajića.

- Svi znaju koliko Džajić znači za Crvenu zvezdu i o tome ne treba trošiti reči. Njegov povratak u klub može da bude samo pozitivan, znači nam njegova podrška, rekao nam je da se borimo, da znamo za koga igramo i da pobedimo - poručio je Milijaš.

Na konkretno pitanje da li bi rezultati na poslednjih nekoliko mečeva bili bolji da je Uprava imala bolji odnos prema igračima, odnosno da li je bilo bojkota, Milijaš je bio jasan:

- Garantujem da bojkota nije bilo i neće ga nikad biti, jer se igra za Zvezdu.

Zdravstveni bilten u Crvenoj Zvezdi je vrlo dobar. Za derbi nisu spremni ranije povređeni Kadu Mendeš i Aleksandar Pantić, kog neće biti do kraja polusezone. Natanijelu Asamoi je pre nekoliko dana pozlilo i trenutno se čekaju njegovi rezultati da bi mogao da dobije "zeleno svetlo", ali neće biti uvršten u tim za sutrašnji meč.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 časova na "Marakani".

- Alternativna grupa navijača Partizana pod imenom "Zabranjeni" biće smeštena u kavezu na jugoistoku - rekao je portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski.

Zanimljiv uvod u današanje pojavljivanje pred medije treneri Partizana i Crvene zvezde imali su juče na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    16. novembar 2012 | 12:42

    Zalosnog li kluba kad im se i navijaci mrze i dele. I ovi prekoputa njih nisu mnogo bolji E moj Beograde a nekad si bio lep grad za zivot. Zao mi te je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA