NFL: Stilersi savladali Čifse, izgubili Rotlisbergera

 
  • 0

Neočekivano teško, Pitsburg tek u produžetku stigao do pobede protiv Kanzas sitija sa 16:13, kvoterbek Ben Rotlisberger povredio rame i još se ne zna koliko će morati da pauzira

Pitsburg stilersi savladali su Kanzas siti čifse sa 16:13, posle produžetka, u neočekivano dramatičnom poslednjem meču desetog kola NFL sezone.

Važnije od pobede za tim iz Pitsburga biće da se utvrdi težina ozlede ramena kvoterbeka Bena Rotlisbergera koji je napustio meč u trećoj četvrtini, kada su ga sekovali lajnbekeri Kanzas sitija Tamba Hali i Džastin Hjuston.

Rotlisbergera je zamenio Bajron Leftvič, nije briljirao, ali Stilersi su uspeli nekako da iščupaju pobedu. Presudan momenat bio je u produžetku kada je lajnbeker Pitsburga Lorens Timons presekao pas kvoterbeka Kanzas sitija Meta Kasela i vratio ga na pet jardi od end zone gostiju. Pitsburg se odmah odlučio na šut, a Šon Suišam bio je precizan sa 23 jarda.

Kanzas siti dobro je odigrao prvu četvrtinu, i prvi put poveo u regularnom toku neke utakmice od početka sezone. U jedinom meču u kojem su Čifsi slavili, protiv Nju Orleansa, jedino vođstvo bili su im pobedonosni poeni u produžetku. Ovog puta prvi period pripao im je sa 7:0, početkom drugog povisili su razlliku na deset poena, ali Pitsburg je tri minuta pre kraja poluvremena poravnao na 10:10.

U trećoj četvrtini nije bilo poena, Pitsburg je poveo sa 13:10 u uvodnim minutima poslednjeg perioda, da bi šuter Kanzas sitija Rajan Sakop sa 46 jardi doneo izjednačenje sa istekom regularnog toka. Sakopov promašaj sa svega 33 jarda u trećoj četvrtini možda je koštao Čifse pobede.

Rezultate ostalih mečeva desetog kola možete da pogledate ovde.

TABELA

Američka konferencija

Istok: Nju Ingland 6-3, Majami 4-5, Njujork Džets 3-6, Bafalo 3-6

Sever: Baltimor 7-2, Pitsburg 6-3, Sinsinati 4-5, Klivlend 2-7

Jug: Hjuston 8-1, Indijanapolis 6-3, Tenesi 4-6, Džeksonvil 1-8

Zapad: Denver 6-3, San Dijego 4-5, Ouklend 3-6, Kanzas Siti 1-8

Nacionalna konferencija

Istok: Njujork Džajants 6-4, Dalas 4-5, Filadelfija 3-6,  Vašington 3-6

Sever: Čikago 7-2, Grin Bej 6-3, Minesota 6-4, Detroit 4-5

Jug: Atlanta 8-1, Tampa Bej 5-4, Nju Orleans 4-5, Karolina 2-7

Zapad: San Francisko 6-2-1, Sijetl 6-4, Arizona 4-5, Sent Luis 3-5-1

(Telegraf.rs / Foto: AP)

Video: "Oni su primer za sve druge!" Aleksandar Vučić se obratio Zvezdi i Partizanu iz aviona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA