NFL: Prvi poraz Atlante, krah šampiona u Sinsinatiju

 
  • 0

Nju Orleans Seintsi predvođeni kvoterbekom Dru Brisom savladali Atlantu 31:27, Endi Dalton bacio četiri pasa za tačdaun u pobedi Sinsinatija nad Džajantsima 31:13

Deseto kolo NFL sezone donelo je , izneđu ostalog, prvi poraz Atlanta Falkonsa, klupski rekord Baltimor Rejvensa po broju postignutih poena (55), a takođe i ubedljiv poraz aktuelnih šampiona Njujork Džajantsa u Sinsinatiju.

Nju Orleans predvođen kvoterbekom Dru Brisom skinuo je oreol nepobedivosti sa divizijskog rivala Atlante. Bris je počeo meč veoma loše, prvi pas mu je presečen, što je kasnije rezultiralo sa tri poena za Atlantu i vođstvo 10:0, posle nepunih četiri minuta igre.

Seintsi i Bris nisu se pokolebali, a kad je raningbek Kris Ajvori istrčao nesvakidašnji tačdaun od 56 jardi i smanjio prednost gostiju na 10:7 bilo je jasno da ćemo gledati zanimljiv meč.

Do poluvremena Nju Orleans je dvaput prelazio u vođstvo i taj period završio je sa prednošću 21:17.

U nastavku Nju Orleans uspeo je da prednost sačuva do kraja, iako je Atlanta u jednom trenutku prišla na samo poen minusa (28:27). Seintsi su iskoristili sledeći posed lopte da prednost dignu na, ispostaviće se, konačnih 31:27, a Falkonsi su propustili da uzvrate, uprkos tome što su stigli na samo jard od end zone protivnika. U četvrtom pokušaju Met Rajan, kvoterbek Atlante, nije uspeo da pronađe Rodija Vajta.

Posle panta Nju Orleansa, Rajan i Falkonsi imali su poslednji pokušaj, ali samo 37 sekundi vremena i nisu prešli više od devet jardi.

Dru Bris kompletirao je 21 dodavanje iz 32 pokušaja za 298 jardi, tri pasa za tačdaun i jedan presečen. Ovo je bila 52 utakmica zaredom u regularnoj sezoni na kojoj je kvoterbek Nju Orleansa bacio pas za tačdaun, novi NFL rekord.

Tajt end Atlante Toni Gonzales postao je prvi igrač na toj poziciji sa više od trocifrenim brojem hvatanja za tačdaun. Gonzales je dvaput poentirao, zabeležio 100. i 101. tačdaun, imao čak 11 hvatanja za 122 jarda, ali jubilej nije ukrasio pobedom.

Šampioni, Njujork Džajantsi, očito su u krizi. Posle Pitsburga meru im je uzeo i, ne tako snažni, Sinsinati 31:13. Briljirao je kvoterbek Bengalsa Endi Dalton koji nije bacio mnogo jardi, 199, ali imao je čak četiri pasa za tačdaun, bez izgubljene lopte.

Nasuprot Daltonu, kvoterbek Njujorčana Ilaj Mening već u trećem meču uzastopno nema pas za tačdaun, i, kako sezona odmiče, igra sve slabije. Mening je konstantno bio pod opritiskom odbrane Sinsinatija, četiri puta je sekovan i dvaput je gubio loptu, posle fambla i presečenog pasa.

Baltimor nije znao šta je dosta protiv nemoćnog Ouklenda. Gavranovi su nemilosrdno koristili greške rivala i stigli do impozantne pobede 55:20, postavivši usput klupski rekord po broju postignutih poena na utakmici. Baltimor je poentirao u šest od prvih sedam poseda lopte. Kvoterbek Džo Flako bacio je tri pasa za tačdaun, uz jedan presečen, put do end zone pronalazili su i raningbekovi Rej Rajs i Sem Koh, kao i sam Flako, a na kraju i specijalac Džejkobi Džons koji je postigao tačdaun vraćanjem kikofa od 105 jardi.

Nju Ingland konstantno je vodio protiv Bafala, da bi do dvadesetak sekundi pre kraja strepeo za pobedu. U nekoliko navrata Patriote su imale prednost od dva tačdauna razlike (17:3, 24:10, 31:17), da bi uporni Bilsi nešto manje od osam minuta pre kraja prišli na tri poena, 34:31. U sledećem posedu lopte Patriote poentiraju šutem za 37:31, ali ostavljaju šansu Bafalu za preokret za nešto više od dva minuta.

Bilsi su stigli do 15 jardi od end zone protivnika, ali tada kvoterbek Rajan Ficpatrik čini presudnu grešku poslavši loptu pravo u ruke defanzivca Nju Inglanda Devina Mekortija.

Kod pobednika kvoterbek Tom Brejdi imao je učinak 22/38 za 237 jardi uz dva tačdauna.

San Francisko i Sent Luis odigrali su 24:24 i to je prvi remi posle skoro pune četiri godine. Obe ekipe u produžetku imale su prilike da šutem stignu do pobede, ali nisu ih iskoristili. San Francisko u toku prvog poluvremena ostao je bez kontuzovanog kvoterbeka Aleksa Smita.

Zbog povrede meč je morao da napusti i kvoterbek Filadelfije Majkl Vik, što je olakšalo put do pobede ekipi Dalasa, 38:23. Filadelfija je po prvi put u eri trenera Endija Rida izgubila pet mečeva zaredom.

Spisak uzdrmanih kvoterbekova upotpunio je Džej Katler iz Čikaga, u porazu od Hjustona 13:6. Kako je Katler igrao, njegov izlazak nije se mnogo osetio, ali na žalost navijača Bersa, ni rezervista Džejson Kembel nije pokazao mnogo više.

REZULTATI:

Džeksonvil – Indijanapolis 10:27

Minesota – Detroit 34:24

Nju Orleans – Atlanta 31:27

Sinsinati – Njujork Džajants 31:13

Baltimor – Ouklend 55:20

Nju Ingland- Bafalo 37:31

Majami – Tenesi 3:37

Tampa Bej – San Dijego  34:24

Karolina – Denver 14:36

Sijetl – Njujork Džets 28:7

San Francisko – Sent Luis 24:24

Filadelfija – Dalas 23:38

Čikago – Hjuston 6:13

 

UTORAK

Pitsburg – Kanzas Siti (2.30)

TABELA

Američka konferencija

Istok: Nju Ingland 6-3, Majami 4-5, Njujork Džets 3-6, Bafalo 3-6

Sever: Baltimor 7-2, Pitsburg 5-3, Sinsinati 4-5, Klivlend 2-7

Jug: Hjuston 8-1, Indijanapolis 6-3, Tenesi 4-6, Džeksonvil 1-8

Zapad: Denver 6-3, San Dijego 4-5, Ouklend 3-6, Kanzas siti 1-7

Nacionalna konferencija

Istok: Njujork Džajants 6-4, Dalas 4-5, Filadelfija 3-6,  Vašington 3-6

Sever: Čikago 7-2, Grin Bej 6-3, Minesota 6-4, Detroit 4-5

Jug: Atlanta 8-1, Tampa Bej 5-4, Nju Orleans 4-5, Karolina 2-7

Zapad: San Francisko 6-2-1, Sijetl 6-4, Arizona 4-5, Sent Luis 3-5-1

(Telegraf.rs/Foto: Tanjug/AP)

Video: Prvo obraćanje Predraga Mijatovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA