BERLUSKONI IPAK PRODAJE: Milan prelazi u ruke katarskog šeika?

 
  • 0

Šeik Hamad bin Kalifi Al Tanij najozbiljniji kandidat za preuzimanje kluba sa San Sira, a pominju se i kompanije "Gasprom" i "Ferero"

Vlasnik Milana Silvio Berluskoni spreman je da proda velikana Serije A šeiku Hamadu bin Kalifi Al Taniju, vladajućem emiru Katara, osećajući da je došlo vreme da kaže zbogom svom voljenom klubu, prenosi portal "goal.com".

Opterećeni finansijskim problemima sedmostruki prvaci Evrope bili su primorani da u letnjem prelaznom roku prodaju Zlatana Ibrahimovića i Tijaga Silvu, a otpustili su iskusne Alesandra Nestu, Ðenara Gatuza i Klarensa Sedorfa kako bi smanjili troškove.

Milan beleži slabe rezultate ove sezone, a pored toga Berluskoni nije siguran da li je on pravi čovek da pomogne klubu da se vrati na "stare staze" pošto je opterećen drugim problemima.

Još početkom septembra je Berluskoni rekao da bi "klub prodao samo ako bi imao ko da ga kupi", a nedavno je sve spekulacije o tome odbacio.

Bivši italijanski premijer je, naime, nedavno osuđen na 12 meseci zatvora zbog učešća u poreskom skandalu i najveći deo vremena on sa saradnicima posvećuje pripremi žalbe u nastojanju da presuda bila ukinuta. Novonastala situacija je izgleda potvrdila da bivši premijer mora da proda klub sa San Sira.

Dakle, Berluskoni je spreman da proda klub, a šeik Hamad bin Kalifa Al Tani je najozbiljniji kandidat da preuzme italijanskog fudbalskog velikana. Kao mogući kupci pominju se još kompanije "Gasprom" i "Ferero".

Posle devet odigranih kola Milan zauzima 11. mesto na tabeli Serije A i zaostaje čak 15 bodova za vodećim šampionom Juventusom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA