Nadal odustaje od Pariza i Londona, Tipsa "upada" na završni turnir?

 
  • 0

Nadal se nadao da bi mogao da se pojavi u Londonu, eventualno igra i za reprezentaciju Španije u finalu Dejvis kupa protiv Češke od 16. do 18. novembra u Pragu, ali je izgubio bitku sa povredom

Španski teniser Rafael Nadal, koji zbog povrede ne igra od juna, propustiće masters turnir sledeće nedelje u Parizu, ali i završni turnir sezone od 5. do 12. novembra u Londonu, potvrđeno je na sajtu ATP-a.

Nadal se nadao da bi mogao da se pojavi u Londonu, eventualno igra i za reprezentaciju Španije u finalu Dejvis kupa protiv Češke od 16. do 18. novembra u Pragu, ali je izgubio bitku sa povredom. Njegov izostanak sa završnog mastersa dovešće Janka Tipsarevića u London kao prvu zamenu, naravno ukoliko srpski teniser stane na devetoj poziciji ATP liste.

- Razočaran sam što ću propustiti Pariz i London, ali to i nije neko iznenađenje. Nastaviću sa procesom oporavka i nadam se što skorijem povratku na teren - rekao je Nadal.

Oba takmičenja biće održana na tvrdoj podlozi, pa je ocenjeno da bi Nadal verovatno pogoršao postojeću povredu.

Bivši svetski broj jedan nije odigrao takmičarski meč otkako je pretrpeo šokantan poraz od Čeha Lukaša Rosola u 2. kolu Vimbldona 28. juna.

Dvadesetšestogodišnji Nadal pati od Hofa sindroma, upale masnog tkiva iza kolena.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Prelep gol Gluščevića ukrasio pobedu Radničkog protiv Jedinstva, pogodak je prava majstorija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA