VUČIĆ: Država će podržati izgradnju "Atletske dvorane", jer time dobija ceo srpski sport

 
  • 0

"Time što podržava atletiku koja je bazični sport, država podržava razvoj srpskog sporta uopšte", izjavio prvi potpredsednik vlade posle sastanka sa zvaničnicima Atletskog saveza

Ministar odbrane i prvi zamenik premijera Aleksandar Vučić primi  je predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića i generalnog sekretara Slobodana Brankovića kako bi se dogovorili oko dalje saradnje u izgradnji prve atletske dvorane u Srbiji.

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo odbrane u saradnji sa Ministarstvom sporta napravi novi predlog zaključka Vlade koji bi omogućio da počne prva faza izgradnje dvorane na prostoru Vojne akademije. 

- Prethodni zaključak Vlade imao je neke nelogičnosti. Novac koji je bio odobren nije bio dovoljan za izvođenje toliko obimnih radova koji su bili predviđeni u prvoj fazi. Zbog toga će novim zaključkom Vlade biti smanjen obim radova, posle čega će prva faza radova nesmetano moći da počne - rekao je za Telegraf generalni sekretar Atletskog saveza Slobodan Branković. On dodaje da će Vlada brzo doneti novi zaključak kako bi dvorana bila gotova do kraja sledeće godine.

- Novi zaključak Vlada će doneti po hitnom postpupku što je naložio zamenik premijera Aleksandar Vučić. Tako su otklonjene sve prepreke da počne izgradnja prve atletske dvorane u regionu. Nama je cilj da dvoranu otvorimo do decembra sledeće godine kada je Beograd domaćin Evropskog prvenstva u krosu, i kada će ovde gostovati mnogo bitnih ljudi iz sveta atletike - kaže Branković.

Ministar odbrane i prvi zamenik premijera Aleksandar Vučić rekao je da je napredak srpske atletike vidljiv.

- Izgradnjom dvorane srpska atletika će napokon imati maksimalne uslove i moći će da još više napreduje. Time što podržava atletiku koja je bazični sport, država podržava razvoj srpskog sporta uopšte - rekao je Vučić.

Zamenik premijera je rekao i da je država podržala ovaj projekat jer je veoma važno da srpski sportisti, atletičari mogu da treniraju i tokom zimskog perioda, što je važno za održavanje forme i pripremu za velika takmičenja. 

Sastanku Vučića i zvaničnika Atletskog saveza Srbije pristutvovao je i državni sektretar Ministarstva odbrane Zoran Đorđević.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA