GROBARI OPREZ! Interovu tribinu vodi grupa koja je poznata po noževima! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 0

Italija se tresla na pomen imena Boys SAN koji su osamdesetih godina izgradili imidž brutalnih napadača i huligana

Grupa „BOYS SAN“ zauzima centralno mesto na severnoj tribini stadiona „Đuzepe Meaca“ kada igra Inter, a iza te zastave se krije potpuno suluda priča ekipe koja već nekoliko decenija hara italijanskom tifo scenom i glavna karakteristika joj je nošenje i upotreba noževa u navijačkim sukobima.

Dokaz tome je i glavna zastava ove ekipe na kojoj se između reči BOYS i SAN nalazi nož (ili mač) sa akcentom na oštricu.

Ekipa je nastala još 1969. godine kada je Ultra scena krenula rapidno da se razvija u Italiji. Jasno je značenje reči Boys, dok SAN znači Squadra d'azione nerazzurra (Interova akcijaška ekipa).

Koliko zapravo „akcijaju“ najbolje govori i podaci da su naročito osamdesetih godina prošlog veka bili strah i trepet za navijače u Italiji. Nisu se ustezali od napadanja ni tokom nedelje, daleko van termina odigravanja utakmica Intera uz obilato korišćenje bodeža. Stekli su naziv najbrutalnijih navijača.

Jasno su promovisali nasilje, a Italija neće zaboraviti incidente na mečevima sa Romom 1981. i Đenovom 1982.

Iako su sedamdesetih promovisali prvu zastavu, Boys SAN primat na tribini preuzima desetak godine kasnije. Ekipu uglavnom čine desničari (skinsi naročito u periodu od desetak dana). Danas ekipu drže ljudi skoro svi stariji od 30 godina.

 

Velika netrpeljivost sa navijačima Milana dolazila je često do izražaja u poslednjih 30 godina, a glavnu ulogu sa Interove strane navijača su imali upravo Boys SAN.

Na italijanskim navijačkim forumima danas mišljenje o ovoj navijačkoj grupi nije zastrašujuće. Mnogi ultrasi na čizmi misle da su Boys SAN trenutno glavni samo zbog svoje „bogate istorije“. Da danas izbegavaju sukobe, da ih od navijačkog života najviše zanimaju koreografije...

Bez obzira na to, Grobari oprez! Ceo dan provesti u Milanu neće biti izlet kao na nekim ranijim gostovanjima...

(S. M.)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA