NFL: Džajantsi i Patriote preokretom do slavlja, Hjuston moćan protiv Baltimora (VIDEO)

 
  • 0

Ilaj Mening i Tom Brejdi ponovo dokazali koliko su opasni u tesnim završnicama, Teksašani posle gorke pilule protiv Grin Beja iskalili bes na oslabljenom Baltimoru

Mečevi sedmog kola NFL šampionata doneli su, uglavnom, pobede favorita i, po običaju, nekoliko dramatičnih završnica.

Ekipe proglašene pre početka sezone za kandidate za titulu, poput Grin Beja, Nju Inglanda ili Pitsburga, posle neubedljivog starta polako počinju da liče na ono što se od njih očekuje. Tome treba dodati dobra izdanja aktuelnih šampiona Njujork Džajantsa, kao i sjajnu partiju Hjustona protiv oslabljenog Baltimora.

Posle debakla u prošlom kolu protiv Grin Beja, Hjuston je pružio najbolji nastup sezone i pregazio Gavranove 43:13. Kada je kornerbek Teksašana Džonatan Džozef presekao pas kvoterbeka Baltimora Džoa Flakoa i vratio ga za tačdaun i rezultat 16:3 početkom druge četvrtine bilo je jasno šta sledi. Do poluvremena prednost domaćina narasla je na 29:3, pa je nastavak meča bio samo formalnost.

Odbrana Hjustona sekovala je Flakoa četiri puta i presekla mu dva pasa, dok je napad radio više-manje šta je hteo. Odsustvo lajnbekera Reja Luisa, koji je zbog povrede verovatno završio sezonu, čini se nenadoknadiv gubitak za Baltimor, a kada se tome doda i gubitak kornerbeka Ladarijusa Veba, vrlo je sumnjivo da li Gavranovi mogu da sačuvaju vodeću poziciju u svojoj diviziji, a pogotovu ne treba očekivati da daleko stignu u plej ofu, ukoliko se uopšte plasiraju.

Ilaj Mening, kvoterbek Džajantsa ponovo je dokazao da je majstor tvrdih završnica. Iako je protiv Vašingtona imao bled nastup, uz dva presečena pasa, Mening je zablistao kad je najvažnije, sjajnim dodavanjem za tačdaun od 77 jardi Viktoru Kruzu, minut i 13 sekundi pre kraja za preokret i konačnih 27:23.

Vašington i njihov mladi kvoterbek Robert Grifin III odlično su se držali, osvojili 480 jardi, od čega čak 248 trčanjem, ali četiri izgubljene lopte, presečen pas i tri fambla, olakšele su Njujorčanima put do pobede.

Nju Ingland je tek u produžetku slavio protv divizijslih rivala Njujork Džetsa. Patriote su imale deset poena prednosti do 5:44 pre kraja, kada je kvoterbek Džetsa Mark Sančez asistirao Dastinu Keleru za tačdaun. Džetsi su potom naterali Patriote na pant da bi šutem izjednačili na 23:23.

Prilokm vraćanja kikofa Devin mekorti izgubio je loptu, što je Džetsima dalo odličnu priliku za pobedu, dva minta pre kraja, samo 18 jardi od end zone Nju Inglanda, međutim izgubili su sedam jardi i morali da se zadovolje šutem. Za nešto više od minut i po kvoterbek Patriota Tom Brejdi doveo je svoje saigrače u priliku za šut, što je Stiven Gostikovski iskoristio i meč je otišao u produžetak.

Nju Ingland poentirao je u prvom posedu fild golom za konačnih 29:26, a Džetsi nisu iskoristili priliku da uzvrate ili čak naprave preokret, pošto je defanzivac Patriota Rob Ninkovič sekovao Sančeza i oduzeo mu loptu.

Kvoterbek Nju Orleansa Dru Bris poboljšao je svoj rekord i sada je na 49 uzastopnih mečeva regularne sezone imao pas za tačdaun, zapravo protiv Tampe bilo ih je četiri već do poluvremena, uz jedan presečen. Bakanirsi su poveli 14:0, ali već do poluvremena Bris je napravio preokret, 28:21 za Nju Orleans.

U trećoj četvrtini Tampa je prvo promašila šut, a zatim nije iskoristila četiri pokušaja za tačdaun sa samo jednog jarda od end zone Nju Orleansa, posle uspešnog pasa od 95 jardi. Kazna je ubrzo stigla, posle preuzimanja lopte gosti su prevalili skoro ceo teren i poentirali preko raningbeka Pjera Tomasa.

Tampa je četiri minuta pre kraja uspela da dođe na tačdaun razlike, 35:28, i imala je poslednji napad koji je zaustavljen na devet jardi od end zone gostiju.

U poslednjem nedeljnom duelu oslabljeni Pitsburg posle preokreta slavio je u Sinsinatiju 24:17 i zabeležio 12. pobedu u 14 mečeva na Pol Braun stadionu, zadržavši kvoterbeka domaćih na svega 105 osvojenih jardi uz pas za tačdaun i jedan presečen.

U ovom kolu bilo je slobodno čak šest ekipa: Atlanta, Denver, Kanzas Siti, majami, Filadelfija i San Dijego.

REZULTATI SEDMOG KOLA:

Bafalo - Tenesi 34:35

Indijanapolis - Klivlend 17:13

Hjuston - Baltimor 43:13

Sent Luis - Grin Bej 20:30

Tampa Bej - Nju Orleans 28:35

Karolina - Dalas 14:19

Minesota - Arizona 21:14

Njujork Džajants - Vašington 27:23

Ouklend - Džeksonvil 26:23 (produžetak)

Nju Ingland - Njujork Džets 29:26 (produžetak)

Sinsinati - Pitsburg 17:24

 

TABELA

Američka konferencija:

Istok: Nju Ingland 4-3, Majami 3-3, Njujork Džets 3-4, Bafalo 3-4

Sever: Baltimor 5-2, Pitsburg 3-3, Sinsinati 3-4, Klivlend 1-6

Jug: Hjuston 6-1, Indijanapolis 3-3, Tenesi 3-4, Džeksonvil 1-5

Zapad: Denver 3-3, San Dijego 3-3, Ouklend 2-4, Kanzas Siti 1-5

 

Nacionalna konferencija:

Istok: Njujork Džajants 5-2, Filadelfija 3-3, Dalas 3-3, Vašington 3-4

Sever: Čikago 4-1, Minesota 5-2, Grin Bej 4-3, Detroit 2-3

Jug: Atlanta 6-0, Nju Orleans 2-4, Tampa Bej 2-4, Karolina 1-5

Zapad: San Francisko 5-2, Arizona 4-3, Sijetl 4-3, Sent Luis 3-4

(Telegraf.rs/Foto:AP)

Video: Uvodno izlaganje Rasima Ljajića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA