Potpredsednik Fife traži izbacivanje Srbije!

 
  • 1

Džim Bojs, predstavnik Severne Irske i potpredsednik Fife, zalaže se za drastičnu kaznu protiv Fudbalskog saveza Srbije i nada se izbacivanju naše reprezentacije sa nekog od međunarodnih takmičenja

Potpredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) iz Severne Irske Džim Bojs založio se danas da Srbija bude izbačena sa nekog od budućih takmičenja zbog incidenta u Kruševcu po završetku revanš meča baraža mladih reprezentacija za odlazak na EP u Izraelu.

- UEFA bi trebalo oštro da kazni Fudbalski savez Srbije. Mislim da bi trebalo da igraju utakmice pred praznim tribinama, a čak se zalažem i za to da dobiju suspenziju sa narednih međunarodnih takmičenja - rekao je Bojs za Bi-Bi-Si.

Potpredsednik Fife zatražio je da se Srbiji odmah izrekne zabrana igranja utakmica pred publikom.

- Ovo nije prvi put da gledamo ovakve slike iz Srbije, koja ima veliki problem sa rasizmom. Kao veliki protivnik rasizma, u bilo kakvom obliku, smatram da bi UEFA trebalo drastično da kazni Srbiju - ocenio je Bojs.

On je naglasio da je "došlo vreme da se prekine samo sa praksom novčanog kažnjavanja, jer to očigledno, ne daje rezultate".

FSS je optužen pred UEFA zbog "rasističkog navijanja navijača", dok se protiv Saveza i Engleske fudbalska asocijacije vodi postupak zbog tuče mladih fudbalera tokom meča kvalifikacija za Prvenstvo Evrope prošle nedelje, koja je završena pobedom Engleza 1:0.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Video: Romantičari nisu bili romantični u Pančevu: OFK Beograd pobedio Železničar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djoka paracinac

    20. oktobar 2012 | 20:33

    E na kraju i to da se desi! I ako je sve to namestaljka podlih engleza ovo bi trebalo da bude zadnje u Srbiji sto se desilo da bi se rascistile mnoge stvaru u srpskom fudbalu. Fudbal je malo vazan ali dobar pokazatelj sta i kakva nam je drzava, ko i kakvi su nam politicari, ekonomisti.... Umesto da se kompletna mlada reprezentacija pozove na odgovornost i to na krivicnu gde se ide u zatvor posle dokazivanja krivice, elita srpskog fudbala stala u odbranu onoga sto se nemoze braniti. Isto je bilo i u slucaju sa Anticem, galama, vika, mi cemo njega da razbucamo, duzan je FSS to i to i na kraju milioni odose na Anticev bankovni racun bez da iko odgovara za ista. Tesko mi je ovo da kazem ali cini mi se da bi bilo najbolje da srpski sport, celokupan, dobije suspenziju na desetak godina tako da usijane glave imaju cime da se bave kad im bude skripalo za odlazak u klubove po svetu a i znatno manje plate u domacem prvenstvu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA