HOROR U SKOPLJU: Izbodena trojica srpskih navijača, dvojica pretučena!

 
  • 1

Prema informacijama iz makedonske prestonice, grupa mladića napala je i izbola trojicu srpskih navijača iz za sada nepoznatih razloga. Ranije je sukoba bilo u delu Mavrovka, gde su napadnuti Miloš Milošić (29) i Stefan Đurović (17), obojica iz Podgorice. Naši navijači kamenovani i na Makedonija trgu. Makedonska granična policija zatvorila je oko 17 časova za državljane Srbije granični prelaz sa Srbijom na auto-putu Vranje - Skoplje

Kao što se i strahovalo prethodnih dana, u Skoplju je, uoči  meča Makedonija - Srbija, došlo do tuče navijača na nekoliko lokacija!

Makedonska policija saopštila je najnoviju informaciju da su trojica navijača fudbalske reprezentacije Srbije povređena u Skoplju uoči utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Kako navodi agencija AP, navijače Srbije je noževima izbola grupa mladića. Povređeni su prebačeni u bolnicu, a njihovi životi nisu u opasnosti.

Incident se dogodio oko 14 sati kada je veća grupa napala trojicu navijača starosti 19 i 20 godina. Njih trojicu su prvo gađali kamenjem i flašama, a jedan je uboden nožem u leđa.

Razlog napada zasad nije poznat, a policija traga za napadačima.

Makedonska granična policija zatvorila je oko 17 časova za državljane Srbije granični prelaz sa Srbijom na auto-putu Vranje - Skoplje. Makedonska policija je tu odluku donela nakon današnjih sukoba navijača dve reprezentacije u Skoplju. U Makedoniju ne mogu da uđu ljudi sa srpskim pasošima, a restriktivan režim ulaska vaziće do kraja dana.   

Pedeset navijača je pokušalo da uđe u zemlju vozom, a još desetak automobilima. Prema informacijama sa granice, koje prenose makedonski mediji, srpski carinici su oko šezdeset navijača sa ulaznicama za utakmicu vratili sa granice.

Ranije u toku dana, sukoba je bilo kod skopskog tržnog centra "Mavrovka", gde su, kako prenose makedonski mediji, dva srpska navijača  pretučena i prebačena u bolnicu naočigled policije i obezbeđenja!

Povređeni su Miloš Milošić (29) i Stefan Đurović (17), obojica iz Podgorice. Oni su na sebi imali dresove srpske fudbalske reprezentacije i prolazili su pored pomente zgrade koja se nalazi u centru kraja gde isljučivo obitavaju Albanci.

- Dobili smo prijavu remećenja javnog reda u mola Mavrovka oko 13.30 časova. Odmah  je policija intervenisala, ali nije uhvaćen niko na licu mesta. Onda smo dobili poziv iz Gradske bolnice koje imaju dve povređene osobe, građane Podgorice. Rekli su nam da su stigli u Skoplje oko 12 časova kada ih je napala veća grupa u blizini tržnog centra Mavrovka. U Gradskoj bolnici su primljeni sa vidljivim povredama - rekala je portparol makedonske policije Liza Bendevska.

Naši navijači su kamenovani i na Makedonija trgu. Iz grupe navijača iz Podgorice dvojica su se odvojila, zbog čega ih je napalo lokalno stanovništvo.

Policijske snage su naknadno raspoređene u Skoplju kako bi sprečili nove sukobe. Nezvanično, srpski navijači su zadržani na graničnom prelazu Preševo i ne mogu da uđu u Makedoniju.

(Telegraf.rs/Tanjug, Foto: plusinfo.mk)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • carlos

    18. oktobar 2012 | 02:11

    sad, ko li je ovo bio, siptarska gamad ili iskompleksirani makedonci??? kakva zemlja, takvo i ponasanje... bolje bi bilo da je ovo prvo, ako nije, imace lep docek nasa "braca" u Bgd-u...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA