FALKAO: Mesi i Ronaldo su iz druge galaksije

 
  • 0

Jedan od najboljih i najtraženijih evropskih napadača Radamel Falkao rekao je da su Leonel Mesi i Kristijano Ronaldo trenutno ipak bez premca, navodeći da su oni "iz druge galaksije"

U razgovoru za argentinski list "Klarin" prvotimac Atletika iz Madrida ocenio je da su, prema onome što već duže vreme pokaziju na terenu, Mesi i Ronaldo najbolji.

- Oni su iz druge galaksije - skromno je rekao reprezentativac Kolumbije, koji u dresu Atletika igra fantastično ove sezone i jedan je od najzaslužnijih za to što je taj klub u vrhu španske Primere.

- Ovo je najsvetlija tačka moje karijere. Značajno sam unapredio igru otkako sam pre tri godine došao u Evropu, a za to velike zasluge ima trener Simeone - izjavio je Falkao, koga je Dijego Simeone, bivši argentinski reprezentativac, trenirao još kao početnika u River Plati.

- Simeone me je trenirao dok sam praktično još bio dečak i bio sam veoma srećan kada sam čuo da dolazi u Atletiko. On tačno zna šta i koliko mogu. Fudbal jednostavno teče njegovim venama - rekao je dvadesetšestogodišnji Falkao, koji uz Mesija i Ronalda trenutno vodi na listi najboljih strelaca Primere sa osam golova.

Kolumbijac je naveo da mu je kao dečaku uzor bio legendarni Dijego Maradona.

- Želeo sam da budem kao Maradona. Nisam bio u prilici da ga gledam uživo, ali prema onome što sam video na snimcima Maradona je najveći ikada. Voleo sam još Brazilca Ronalda, Argentince Ernana Krespa i Gabrijela Batistutu i obožavao Holanđanina Marka van Bastena - rekao je Falkao.

On je još dodao da mu veoma gode komplimenti, koje je na njegov račun izneo doskorašnji trofejni trener Barselone Pep Gvardiola.

- Izuzetno cenim i njega i njegovo mišljenje, jer je jedan od najboljih svetskih trenera. Kada je u februaru izjavio da sam najbolji klasični napadač, bio sam na sedmom nebu - istakao je popularni fudbaler.

Prema njegovim rečima, Atletiko igra sjajno ove sezone, ali teško može izdržati trku sa Realom i Barselonom u borbi za titulu.

- Teško je nadmetati se s njima. Idemo utakmicu po utakmicu i videćemo gde ćemo završiti. Mi bismo bili zadovoljni da budemo i treći na kraju sezone - poručio je Falkao, koji je do sada odigrao 40 utakmica za reprezentaciju Kolumbije i postigao 15 golova.

(Tanjug)

Video: "Pešić može da nastavi svoj rad, tu nema spektakla": Čović govorio o poziciji selektora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA