I da osvoji Australijan open, Đoković će igrati u Dejvis kupu!

 
  • 0

Ove godine najbolji srpski teniser nije nastupao za reprezentaciju posle umora od prvog grend slema, ali će naredne godine od prvog kola napadati "salataru". Đoković ističe da je teško uskladiti mečeve Dejvis kupa sa rasporedom tenisera

S radošću je Srbija primila vest da se njen najbolji teniser Novak Đoković vraća u nacionalnu selekciju. Ekipa koja je 2010. godine uzela "saltaru" igraće prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa, koje se igra od 1. do 3. februara naredne godine u Belgiji, odmah po završetku Australijan opena.

Ispostavilo se da je ove godine Đoković i te kako zafalio. U januaru su Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Ilija Bozoljac i Dušan Lajović uspeli da pregrme Šveđane, ali ne i Čehe u četvrtfinalu.

Najbolji srpski teniser naveo je da postoji problem rasporeda.

- Volim da igram u Dejvis kupu, to je poseban osećaj. Ali, postoji problem sa rasporedom mečeva, koji nije baš pogodan za tenisere, posebno za one koji igraju dosta mečeva tokom godine.

Đoković je po osvajanju titule u Šangaju obećao da će se truditi da napravi razumnu listu prioriteta, ali je priznao da to što nije mogao da igra za Dejvis kup jedna od najtežih odluka u karijeri.

- Ponekad morate da rasporedite prioritete u zavisnosti od sezone koju ste isplanirali. Osvojio sam Dejvis kup sa timom 2010. i to nam je dalo krila i samopouzdanje za period koji je sledio. Ti titulu tretiramo kao najbolje iskustvo zbog timskog iskustva. Nemamo mnogo prilika da osetimo taj timski duh, i da sa strane imamo selekora koji nas podržava sve vreme - rekao je Đoković i obrazložio što ga nije bilo u nacinalnom dresu ove godine:

- Dejvis kup je bio odmah posle Australijan opena, koji me fizički isrcepeo, tako da nisam mogao da igram. I posle Majamija bilo je nekoliko napornih nedelja za mene. Nažalost, i to sam propustio i nismo se plasirali u polufinale - rekao je Novak.

Kako je naveo najbolji srpski teniser, on najviše vremena provodi sa Jankom Tipsarevićem i Viktorom Troickim u razovorima o reprezentaciji.

- To su igrači sa kojima provodim najviše vremena na turu. Moji su zemljaci i najduže ih poznajem. Uvek razgovaramo o Dejvis kupu i delimo isto mišljenje: kada smo zajedno, donosimo najveće uspehe za zemlju. Nadamo se da ćemo svi moći da uskladimo rasporede za sledeću sezonu i da igramo koliko god je moguće - zaključio je Đoković.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA