KVALIFIKACIJE ZA SP: Srbija se pita, a ne Belgija

Mladi srpski reprezentativci Tadić, Đuričić i Nastasić uvereni da će naša reprezentacija ostvariti pobedu nad Belgijom u kvalifikacijama

  • 0
Alen Stevanović, Filip Đuričić, Nenad Krstičić i Aleksandar Ignjoski Foto: Milena Đorđević

Bliži se duel Srbije i Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. i tenzija polako raste u srpskom državnom timu. Ali, reprezentativci naše zemlje Dušan Tadić, Filip Ðuričić i Matija Nastasić poručuju da se ne plaše ishoda, jer će se na ovom meču ekipa Srbije pitati za rezultat.

- Očekuje nas bitna i teška utakmica. Belgija je veoma kvalitetan tim, jedan od favorita u našoj grupi, očekujem da uz podršku sa tribina ostvarimo pozitivan rezultat.

ZNAMO PROTIV KOGA IGRAMO

Upoznati smo sa njihovim vrlinama i manama, ali pre svega smo skoncentrisani na našu igru- rekao je Tadić na konferenciji za medije u beogradskom hotelu "Hajat".

Na njegove reči nadovezao se Ðuričić, koji je rekao da je sve u rukama srpskih igrača.

- Ne zavisi mnogo od njih i potpuno je svejedno da li će igrati Kompani ili neće, dali će igrati Felaini ili neće. Čeka nas utakmica "11 na 11" i uveren sam da možemo da ispunimo cilj - istakao je Ðuričić.

Član Mančester sitija Matija Nastasić istakao je da izuzetno poštuje Belgijance, ali da pre svega veruje u sebe i svoje saigrače.

- Nadam se da ćemo pokazati koliko vredimo. Razgovarao sam sa Kompanijem, oni takođe mnogo očekuju od ove utakmice, ali mi moramo da gledamo samo sebe - naglasio je Nastasić.

KAD ZAGRMI MARAKANA

Poseban adut srpskog tima trebalo bi da bude podrška pune Marakane, a jedan od onih koji se najviše raduje tom ambijentu, svakako je Ðuričić, izdanak Zvezdine omladinske škole.

- Svaka utakmica za reprezentaciju je nešto posebno, ali kao klinac sam maštao da igram na punoj Marakani i to mi je svakako motiv više. Lepo mi je bilo na Karađorđu u Novom Sadu, jer sam tamo često igrao sa mladom reprezentacijom. U suštini nije važno gde se igra, važno je da se za nacionalni tim pruži maksimum - poručio je Ðuričić.

Uoči konferencije za medije potpisan je sponzorski ugovor između Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) i Apatinske pivare na osnovu kojeg će JELEN pivo u naredne četiri godine biti zvanično pivo fudbalske reprezentacije Srbije.

Utakmica trećeg kola A grupe kvalifikacija za SP u Brazilu Srbija - Belgija igra se u petak od 20.30 na stadionu Crvene zvezde.

(Telegraf/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA