UEFA ŽELI ZVEZDU U SPLITU: Balkanska liga od 2015. godine?

 
  • 2

Čelnici fudbalskih saveza Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske i Mađarske dobili su instrukcije od evropske kuće fudbala o organizobanju lige koja bi počela 2015. godine

Na sastanku održanom u Budvi sredinom septembra, predstavnici fudbalskih saveza sa Balkana razgovarali su sa čelnicima Evropske fudbalske fedracija (UEFA) o osnivanju Balkanske lige, u kojoj bi se takmičile ekipe iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske i Mađarske.

Prema saznanjima hrvatskog "GlobusaI, navodno je po sredi za sada tajni sporazum o osnivanju srednjeevropsko-balkanske lige. U Budvi su čelnici nacionalnih saveza razgovarali sa čelnicima UEFA, a jedna od tema razgovora bila je i razmatranje organizovanja Prvenstva Evrope 2020. godine u nekoliko evropskih gradova.

Tada su Srbiju predstavljali predsednik FSS Tomislav Karadžić, generalni sekretar Zoran Laković i član Izvršnog odbora Ivan Ćurković. Od ostalih predstavnika u razgovorima su učestvovali Davor Šuker (Hrvatska), Ivica Osim (BIH), Dejan Savićević (Crna Gora), Aleksander Čeferin (Slovenija) i Ilčo Gorgioski (Makedonija).

Ova liga bi trebalo da obuhvati 16 klubova i da počne 2015. godine. U narednom periodu će se diskutovati o formatu takmičenja, ali je svakako najbitnije pitanje bezbednosti u organizovanju lige.

Bliži se period kada će Crvena zvezda konačno gostovati na "Maksimiru", a Hajduk, recimo, dolaziti u Humsku...

(Telegraf.rs)

Video: Romantičari nisu bili romantični u Pančevu: OFK Beograd pobedio Železničar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jaooo

    2. jul 2013 | 01:57

    O čem vi sanjate... stvarno ne možete bez Hrvata nikako, koliko god vas prezirali? Koji kompleks manje vrijednosti... strašno. Osjećali bi se bolje čim bi mogli ponovno igrati u istoj ligi s Hrvatima.

  • dacula

    10. oktobar 2012 | 21:31

    Zare ceka paragala!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA