Kolarov: Ne možemo da vučemo navijače za ruku da dođu na stadion

 
  • 0

Zamenik kapitena "orlova" i as Mančester sitija ne očekuje da protiv Belgije i Makedonije dođe 70.000 ljudi, ali želi da navijači koji dođu na stadion podrže nacionalni tim u kvalifikacijama

Aleksandar Kolarov, zamenik kapitena fudbalske reprezentacije Srbije, pozvao je navijače na jedinstvo pred oktobarske kvalifikacione utakmice protiv selekcija Belgije (petak, 12. oktobar), odnosno Makedonije (utorak, 16. oktobar).

On priželjkuje da pripreme nacionalnog tima za te mečeve prođu bez preterane i nepotrebne euforije.

- Mislim da bi svaka vrsta dodatnog pritiska ostavila nepotreban trag na ekipu, za to zaista nema potrebe - smatra as Mančester sitija.

- Vidim već da se danima diskutovalo o tome gde treba da igramo, da li u Beogradu ili Novom Sadu, da li će nam publika zviždati ili ne, da se otišlo u smeru koji ne želimo. Poznato je da na "Marakani" može da se stvori atmosfera u kojoj ćemo mi imati 12. igrača. I to je sve što želimo. Samo da nas navijači podrže, oni koji su odlučili da kupe kartu i dođu na stadion.

ZVIŽDUCI SA TRIBINA BOLE

Kolarov ne krije da mu smetaju zvižduci navijača kada reprezentacija ne igra na očekivanom nivou.

- Da se razumemo, mi ne možemo sada da idemo, vučemo ljude za ruku i teramo ih da dođu na stadion. Samo, oni koji su na stadionu, koji su odlučili da kupe ulaznicu i gledaju utakmice, da nam oni ne zvižde. Istina je i to da oni imaju pravo da izraze svoja osećanja na način kako oni žele.  Bilo bi lepo da se zaboravi na klubove i klupske podele, gde ko igra, jer valjda je svima želja da reprezentacija pobeđuje.

-Ali kakvi god da smo, nosimo dres Srbije, igramo za reprezentaciju. Želimo i borimo se da uvek pobedimo i obradujemo naš narod. U tom smislu, zaista, voleli bismo da imamo podršku i da osetimo da smo na domaćem terenu, a da protivniku bude vruće kao nama u bilo kom delu sveta kad igramo. S druge strane, ne kažem da smo zaslužili i da treba da nas podrži 70. 000 gledalaca. 

BELGIJANCI FAVORITI U GRUPI

O sportskom aspektu meča protiv Belgije i rivalstvu sa klupskim drugom iz Sitija Kompanijem, koji je uzdanica Belgijanaca, reprezentativac Srbije je rekao:

- U našoj javnosti provejava mišljenje da su Belgijanci favoriti u našoj grupi. I u evropskim okvirima vlada takav stav, čak i sami Belgijanci vole sebe da proglase za najbolji tim u grupi. I dobro je da bude tako. Praktično od žreba, kad su izvučene grupe, Kompani i ja pričamo o šansama Belgije i Srbije za uspeh.

- Oni iskreno očekuju mnogo od ovih kvalifikacija, već dugo čekaju plasman na veliko takmičenje. Za dolazak u Beograd pripremaju se smatrajući taj meč svojim najtežim gostovanjem. Ključ našeg uspeha je, ipak, da mi odigramo kao ekipa, da sve funkcioniše kako treba u našim redovima - poručio je Kolarov.

(Izvor:Fss)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA