PENZIJA: Šumi bi mogao još, ali dosta je (VIDEO)

 
  • 0

Sedmostruki šampion Formule 1 obelodanio je svoju odluku da će na kraju sezone definitivno završiti karijeru

Legenda Formule 1 i verovatno najbolji vozač najbržeg cirkusa u istoriji rešio je da se penzioniše. Možda bi Šumi (43) vozio i duže, ali "Mercedes" na njega ne računa sledeće godine jer je već doveo Luisa Hamiltona, dok je drugi bolid rezervisan za Nika Rozberga. 

Mihael Šumaher se već jednom penzionisao 2006. godine, ali se vratio u bolid 2010.

Nemac kaže da mu je laknulo, ali je dodao da bi mogao i dalje da bude konkurentan sa najboljim vozačima. 

- Osećam veliko olakšanje. Da sam hteo, mogao sam da ostanem i da se takmičim sa mlađim vozačima. Sa druge strane, dobro je reći zbogom u nekom trenutku - rekao je Šumi pred Veliku nagradu Japana.

Šumaher je skoro bio u pregovorima sa Zauberom da vozi za tu ekipu sledeće godine, ali izgleda da će iskusni Nemac poslušati savet svog nekadašnjeg menadžera Vilija Vebera, koji mu je poručio da je vreme da ostavi volan mlađim vozačima.

Nemac je sedam puta bio šampion sveta, dva puta sa Benetonom i pet puta sa Ferarijem. Po broju titula i pobeda on je najbolji vozač Formule 1, ali mu mnogi zameraju da nije fer-plej vozač. Otkad se pre dve godine vratio da vozi Formulu 1, samo jednom se popeo na postolje, a poslednju pobedu Šumaher je ostvario za "Ferari" 2006. godine na trci u Kini.

U  klipu možete videti neke od najboljih trenutaka u Šumaherovoj karijeri.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA