GODINE NISU PROBLEM: Stogodišnjak biciklom prevezao 100 kilometara!

 
  • 0

Francuski biciklista Robert Marčand je počeo da se bavi biciklizmom 1925. godine, kao 14-godišnjak, a do pre petnaestak godina je vozio u cugu i do 600 kilometara

Francuski biciklista Robert Marčand prevezao je 100 kilometara za četiri sata, 17 minuta i 27 sekundi. Ne bi to bila zanimljiva vest da Marčand nije - stogodišnjak!

Na velodromu u Lionu je ovaj neverovatni dekica postavio svetski rekord za svoju starosnu grupu, vozeći u proseku brzinom od oko 23 kilometara na sat.

- Vozio sam malo bolje nego što sam se nadao. Kako se osećam? Kao da imam 100 godina. Ja sam sasvim običan dečko. Vozim bicikl ukupno 52 godine, tako da ovo nije nikakva novost - bez euforije je prokomentarisao Marčand koji će u novembru napuniti 101 godinu.

On je počeo da se bavi biciklizmom 1925. godine, kao 14-godišnjak, ali nakon što se odselio u Kanadu, pa potom i Venecuelu, svoju veliku ljubav je stavio u drugi plan. Bio je vatrogasac, vinar i vrtlar, a zanimljivo je da je penzionisan tek u 89. godini. U međuvremenu se vratio biciklizmu kao 67-ogodišnjak.

Do pre petnaestak godina je vozio u cugu i do 600 kilometara.

- Neki ljudi kad napune 80 godina počinju da se kartaju i uopšte se ne kreću. Ali, ne i ja. Nikad nisam mogao da budem na jednom mestu- zaključio je neuništivi Francuz.

Uverite se svojim očima kako ovaj stogodišnjak vozi bicikl, prateći link OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA