ĐOKOVIĆ: Željan sam nastupa za reprezentaciju

 
  • 0

Najbolji srpski teniser nezadovoljan je time što od osvajanja Dejvis kupa 2010. nije mogao da pruži maksimum u dresu Srbije zbog povreda i različitih okolnosti, i nada se da će on, kao i ceo tim protiv Belgije da budu u vrhunskom izdanju

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije sasvim zadovoljan svojim učinkom u reprezentaciji Srbije posle osvajanja Dejvis kupa 2010. i gostovanje u Belgiji u prvom kolu Svetske grupe vidi kao priliku za povratak u najboljem izdanju.

- Pre svega, želim da zaigram za reprezentaciju posle skoro dve godine. Nije mi bilo lako kada sam zbog povrede predao meč Del Potru u polufinalu protiv Argentine, najviše zbog navijača koji veruju u mene, ali i zbog saigrača u reprezentaciji i selektora Obradovića. Praktično, od osvajanja Dejvis kupa nisam u punoj formi nastupao za reprezentaciju zbog rasporeda mečeva, povreda i različitih okolnosti. Sada mi je prevashodni cilj da predvodim Srbiju u Dejvis kupu, i potrudiću se da u februaru budem zdrav i u odličnoj formi - rekao je Đoković za "Blic".

Domaćini nemaju trenutno igrača među prvih 50 na ATP listi, ali Đoković ne želi da ih potceni.

- U Belgiji nas čeka teško gostovanje. Njihova reprezentacija nema neka zvučna imena, ali suprotstaviće nam se odlični igrači, koji sa mnogo samopouzdanja mogu podjednako dobro da odigraju i u singlu i u dublu. Važno je da se mi okupimo zdravi i tada će nas motiv igranja za Srbiju dovesti u priliku za trijumf. Pokazali smo već da umemo da osvojimo Dejvis kup, i bilo bi dobro da nas u takvom izdanju zapamte i Belgijanci - ocenio je Novak.

Belgija je pobedila Srbiju 2005. godine, pa će susret u februaru biti prilika za revanš.

- Bio je to napet i težak meč, izgubili smo 2:3. Tada sam imao 18 godina. Okolnosti u kojima će se igrati sledeći meč biće mnogo drugačije. Pokušaćemo da pobedimo.

Do tada najboljeg srpskog tenisera očekuje mnogo mečeva, a boravak u Beogradu samo je kratak predah u moru obaveza.

- Beograd mi ponekad mnogo nedostaje, ali moram da se posvetim treninzima pred turnir u Kini. Važno mi je da do kraja sezone zadržim koncentraciju na terenu, da budem fokusiran i odigram dobro - zaključio je Đoković.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA