LASANA DIJARA: Nisam došao u Anži zbog novca!

Francuski fudbalski reprezentativac Lasana Dijara rekao je danas da nije prešao u ruski Anži zbog novca, već zbog želje da sa ovim timom osvaja trofeje

  • 0

Mnogi smatraju da je fudbal danas biznis i da nema više ljubavi prema tom sportu. Igrači prelaze u druge klubove samo zbog više novca. Ali ipak, nisu svi takvi. Ili bar tako kaže Lasana Dijara, novi igrač ruskog Anžija.

- Ne znam zašto ljudi misle da neko može da dođe u Rusiju samo zbog novca. Ovo je za mene novi izazov, proveo sam samo nekoliko dana u Rusiji i svi su me lepo dočekali. Verujem da klub ove sezone može bar do jednog trofeja - rekao je Dijara ruskim medijima.

On je naveo da je u dosadašnjoj karijeri uspeo da zaradi dovoljno novca, pošto je u karijeri igrao u velikim klubovima, Čelsiju, Arsenalu i Realu iz Madrida.

Pored želje za trofejima, na dolazak u Anži odlučio se i jer je hteo da igra sa kamerunskim internacionalcem Samjuelom Etoom.

- Na njega gledam kao na starijeg brata. Nadam se da će mi pomoći savetima i da ćemo zajedno doneti uspeh Anžiju - kazao je odbrambeni vezni igrač, koji je, prema pisanju ruskih medija, dobio rekordnu godišnju platu od 20 miliona evra.

Ekipa Anžija trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli šampionata Rusije. Ovaj klub osnovan je 1991. godine, a 2011. kupio ga je ruski biznismen Sulejman Kerimov.

Anži će ove sezone igrati u Ligi Evrope u grupi sa Liverpulom, Udinezeom i Jang Bojsima.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA