Sve bivše republike SFRJ kvalifikovale se za Evrobasket, osim Srbije

 
  • 0

Slovenija se plasirala kao domaćin, Makedonija kroz kvalifikacije za OI u Londonu, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora sigurnim nastupima u svojim grupama

Od košarkaških reprezentacija nastalih raspadom Jugoslavije, Srbija je jedina koja se još nije kvalifikovala za Evrobasket u Sloveniji naredne godine.

Možda srpska reprezentacija nije trenutno najslabija od nacionalnih timova nastalih raspadom SFRJ, ali jedino još "orlovi" strepe za plasman u nekada bratsku Sloveniju. U tom svetlu, razočaravajući nastupi Srbije u kvalifikacijama izgledaju još gore, pogotovo kad se uzme u obzir da će na šampionatu učestvovati 24 selekcije, dakle, pola Evrope .

Slovenija je učesnik evropskog prvenstva kao domaćin, Makedonija je učešće obezbedila solidnim nastupom u kvalifikacijama za OI u Londonu, iako se nije kvalifikovala za Igre. Hrvatska je sa svih šest pobeda u C grupi siguran putnik na Evrobasket, Bosna i Hercegovina, obezbedila je prvo mesto u grupi D, samim tim i plasman, a Crnogorci su nas dvaput nadvisili u direktnim duelima, obezbedili prvo mesto u grupi i verovatno će sa stopostotnim učinkom u kvalifikacijama otići na Prvenstvo Evrope.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: U seriji smo teških utakmica, Železničar dobra i nadahnuta ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA