Batonu pol-pozicija, Veberu kazna!

 
  • 0

Vozač Red bula Mark Veber kažnjen je sa pet mesta, dok je u trci za pol-poziciju posle tri godine pobedio Dženson Baton iz Meklaren Mercedesa

Vozač Meklaren Mercedesa Dženson Baton startovaće sa pol-pozicije na Velikoj nagradi Belgije. Posle pauze od mesec dana, vozači Formule 1 opet su na stazi i nagoveštavaju uzbudljive trke.

- Lepo je vratiti se posle slobodnih mesec dana tokom leta. Ne sećem se kad sam poslednjih put vozio sa startne pozicije - kroz smeh govori Baton, koji nije vozio sa pol-pozicije od Velike nagrade Monaka 2009. godine, i dodaje:

- U odličnoj sam formi, kao i ostali momci. Zasad sve perfektno funkcioniše. Priredićemo vam uzbudljive trke.

Australijski vozač Mark Veber kažnjen je sa pet mesta u odnosu na poziciju koju je zaslužio zbog incidenta sa menjačem. Tim Red bul žalio se juče na problem sa zupčanicima, ali nisu uspešno otklonili kvar pa je zbog neispravnog vozila kažnjen Veber. To će biti veliki udarac za njega s obzirom na to da je u generalnom plasmanu dobio 144 bodova,  samo 40 manje od vodećeg Fernanda Alonsa.

(Telegraf.rs)

 

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA