Izabrana reprezentacija Srbije u američkom fudbalu za EP u Švajcarskoj

 
  • 0

"Orlovi" na Prvenstvu Evrope C kategorije u septembru igraju protiv domaćina Švajcarske, Rusije, Belorusije i Holandije, a ako pobede, sledeće godine u Italiji takmičiće se u B grupi

Na trajautu u Kragujevcu izabrana je reprezentacija američkog fudbala koja će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu 2012. Izborni trening održan je ovog vikenda na stadionu FK Šumadija, gde se u punoj opremi registrovalo 130 kandidata.

Selektor reprezentacije Šon Embri sastavio je spisak od 60 igrača, od kojih će 45 predstavljati nacionalni tim.

- Proba je bila naporna, i za mene i za njih. Momci su se zaista dobro pokazali. Dosta je dobrih igrača, teško mi je bilo da napravim uži spisak. Čeka ih težak posao, ali očekujem od njih da isto tako daju sve od sebe na prvenstvu i pripremama koje slede - izjavio je selektor Embri.

Ove godine reprezentacija američkog fudbala Srbije učestvovaće na Evropskom prvenstvu C kategorije, koje se održava u septembru u Švajcarskoj. Tom prilikom naš tim će se nadmetati sa ekipama Švajcarske, Rusije, Belorusije i Holandije. Ako osvoji ovo prvenstvo, Srbija bi se sledeće godine u Italiji takmičila u B grupi i borila za nastup u A grupi šampionata Evrope.

Seniorska reprezentacija Srbije će se pripremati u Banji Vrujci u periodu od 29. avgusta do 8. septembra, posle čega sledi polazak na Evropsko prvenstvo 11. septembra uveče. Prvi meč protiv reprezentacije Holandije naša reprezentacija će odigrati 14. septembra.

Konačan spisak izabranih reprezentativaca možete pogledati na sajtu Srpske asocijacije američkog fudbala Srbije (www.saaf.rs).

(Telegraf.rs / Foto: saaf.rs)

 

 

Video: Aleksandar Jovanović nezadovoljan posle derbija: Čiji je interes da se Partizan dovede u ovo stanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA